6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGogonelele, supravegheate video

Gogonelele, supravegheate video

Tarabele cu gogoşari ori gogonele din Piaţa Centrală a Craiovei vor fi supravegheate video. SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL intenţionează să instaleze un complex sistem de monitorizare video, care să acopere toate sectoarele din Piaţa Centrală – de la mesele comercianţilor de legume şi fructe până la vânzătorii de oale sau lumânări.
„Ideea ne-a venit în urma discuţiilor cu cei care vând în piaţă. Scopul sistemului video este de a ajuta la prinderea hoţilor din buzunare şi de a eradica acest fenomen în piaţă, venind, aşadar, atât în sprijinul comercianţilor, cât şi al cumpărătorilor. Nu în ultimul rând, acest sistem va veni şi în ajutorul angajaţilor noştri, pentru protecţia lor, în cazul în care au de-a face cu comercianţi recalcitranţi“, a explicat Cătălin Resceanu, directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Imaginile obţinute de camerele de luat vederi vor fi urmărite pe monitoare de angajaţii Compartimentului de Pază al Pieţelor, care vor alerta patrulele din piaţă imediat ce văd ceva suspect. În plus, angajaţii nu vor mai fi nevoiţi să facă turul pieţei pentru a-i prinde pe cei care vând fără să achite chirie pentru masă. Comercianţii vor fi supravegheaţi pe această cale de administraţia pieţei, pentru a se observa dacă respectă Regulamentul intern, care le interzice să fumeze la tarabă şi le impune să poarte halat.
„Deocamdată, un asemenea sistem de monitorizare video va fi construit doar în Piaţa Centrală, urmând ca, în timp, să extindem sistemul şi în celelalte pieţe“, a promis Resceanu.
Imaginile vor fi stocate o lungă perioadă de timp, pentru a fi furnizate poliţiei, la nevoie, în cazul în care pot ajuta în desfăşurarea unei anchete penale. În prezent, se lucrează la proiectul acestui sistem de monitorizare video, licitaţia pentru realizarea sa urmând să fie organizată chiar în această toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS