20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSemnal de alarmă pentru pietoni şi şoferi

Semnal de alarmă pentru pietoni şi şoferi

Un scenariu pus la cale de IPJ Dolj, în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii“, atrage atenţia  şoferilor şi pietonilor să fie mai atenţi în trafic pentru a evita producerea de accidente de circulaţie. În cadrul unei simulări, un tânăr care a încercat vineri să traverseze strada Calea Bucureşti din municipiul Craiova, printr-un loc nepermis şi fără să se asigure, a fost accidentat grav de şoferul unui autoturism Nissan. Pietonul a primit primele îngrijiri medicale de la o echipă de voluntari de la Crucea Roşie – Filiala Dolj, care trecea prin zonă, după care a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova. După primele cercetări făcute la locul accidentului de poliţiştii de la Rutieră, s-a stabilit că pietonul a traversat strada la câţiva metri de trecerea de pietoni şi nu s-a asigurat. Nici şoferul Nissanului nu circula tocmai regulamentar, pentru că nu a redus viteza în apropierea trecerii de pietoni, motiv pentru care nu a reuşit să-l evite pe tânărul care încerca să traverseze strada.
Potrivit poliţiştilor Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dolj, de la începutul anului şi până joi, în judeţul Dolj au avut loc 644 de accidente rutiere, soldate cu 40 de morţi, 181 răniţi grav şi 617 uşor. După cum au explicat poliţiştii doljeni, pe lângă viteza excesivă, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor sunt printre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere în Dolj.
„Din păcate, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor aflaţi pe trecere sunt două dintre principalele cauze ce stau la baza accidentelor de circulaţie petrecute de la începutul acestui an. Încercăm să atragem atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste mai multă atenţie, pentru a evita să fie implicaţi în evenimente tragice“, a declarat comisarul-şef Emil Zuican, şeful Biroului Rutier Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS