10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA căzut într-un par din lemn

A căzut într-un par din lemn

Caz mai puţin obişnuit luni seară, la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a fost adus un pacient din judeţul Olt, care fusese străpuns de un par din lemn.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, luni seară, medicii Spitalului de Urgenţă Craiova au solicitat un echipaj de descarcerare pentru a tăia un par din lemn înfipt într-un pacient.
Pacientul, Ion Bărăscu, de 51 de ani, din satul Dumitreşti al comunei Verguleasa, Olt, a fost transportat la unitatea medicală din Craiova luni seară, după ce a căzut într-un arac din curtea gospodăriei sale. Bărbatul s-a urcat într-un copac, s-a dezechilibrat şi a căzut într-un arac din lemn, lung de doi metri şi cu un diametru de aproximativ trei centimetri, care i-a străpuns abdomenul dinspre dreapta spre stânga. Medicii de pe ambulanţa care a ajuns la faţa locului au tăiat lemnul cu o drujbă şi l-au transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a fi supus unei operaţii chirurgicale. Aceiaşi medici au declarat că bărbatul era conştient şi în stare stabilă când a fost găsit, dar şi că a avut noroc, pentru că parul din lemn i-a străpuns abdomenul fără a-i atinge vreun organ vital.
La Craiova, doctorii au avut altă problemă: bărbatul nu a putut fi pus pe masa de operaţie din cauza capetelor parului care ieşeau din el, motiv pentru care au chemat pompierii pentru a le mai scurta. Reprezentanţii ISU Dolj au precizat că lemnul a fost tăiat cu o foarfecă specială, după care acesta a putut fi operat. Poliţiştii din cadrul IPJ Olt au explicat că, în prezent, se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cum s-a petrecut accidentul.
„S-a urcat într-un pom din curtea locuinţei sale, s-a dezechilibrat şi a căzut într-un arac din lemn. Poliţia a fost sesizată de fiica dumnealui. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul“, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS