16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de mii de vitezomani depistaţi în ultima săptămână

Zeci de mii de vitezomani depistaţi în ultima săptămână

Aproape 35.500 de cazuri de încălcare a regimului legal de viteză pe drumurile publice au fost depistate în perioada 20-26 august, în urma unei acţiuni la nivel naţional, coordonate de Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române, au anunţat reprezentanţii instituţiei.
Acţiunea desfăşurată de poliţiştii rutieri s-a înscris în calendarul de activităţi pentru anul 2012 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL, din care face parte şi Poliţia Rutieră Română, şi a avut loc simultan pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre. În cadrul acţiunii au fost folosite toate sistemele de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliţiei.
Pe parcursul celor şapte zile de acţiune au fost înregistrate 35.498 de cazuri de încălcare a regimului legal de viteză. Potrivit reprezentanţilor IGPR, operaţiunea constituie un element important în strategia TISPOL de reducere a numărului de persoane decedate sau rănite grav în accidente produse pe drumurile publice din Europa. Conform organizaţiei, la nivel european, viteza excesivă se regăseşte între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave, constituind totodată cauza principală de producere a acestor accidente în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani.
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS