16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA căzut cu paraşuta între blocuri

A căzut cu paraşuta între blocuri

O tânără de 21 de ani din comuna doljeană Amărăştii de Jos, membră a unui aeroclub din municipiul Craiova, a fost rănită ieri, după ce s-a prăbuşit cu paraşuta între blocuri, în cartierul 1 Mai din localitate.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, ieri, în jurul orei 15.00, o persoană a anunţat prin 112 că o paraşutistă a căzut în zona blocului S59 din cartierul 1 Mai din Craiova. La adresa indicată a fost trimisă o ambulanţă SMURD şi mai multe echipaje de poliţişti, aceştia din urmă stabilind că paraşutista se numeşte Beatrice Firan, de 21 de ani, din comuna Amărăştii de Jos. Din primele cercetări ale poliţiştilor doljeni s-a stabilit că, ieri, tânăra de 21 de ani a făcut primul său salt cu paraşuta în zona Aerodromului Balta Verde, situat la ieşirea din municipiul Craiova. După ce şi-a deschis paraşuta, se pare că tânăra a ajuns într-o zonă în care erau curenţi de aer puternici, fiind purtată către cartierul 1 Mai. Martorii incidentului au povestit că tânăra paraşutistă a coborât rapid şi s-a izbit violent de peretele blocului S59, între etajele 2 şi 3, după care a căzut la pământ.
„Am văzut cum o fată s-a lovit puternic de blocul S59, cam în dreptul etajului trei, apoi a căzut la pământ. Cred că s-a lovit rău, că avea sânge pe faţă. Oricum, până n-a venit SMURD-ul, n-a mişcat-o nimeni. Trăia când am văzut-o noi. Norocul ei că purta cască“, a povestit Georgeta Fetoiu, o femeie care locuieşte în zonă.
Beatrice Firan a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit un traumatism facial şi unul la mâna stângă, cel mai probabil în urma căzăturii de la o înălţime de aproximativ zece metri. Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, când a fost adusă de ambulanţa SMURD, tânăra era conştientă şi stabilă hemodinamic, iar leziunile suferite nu îi pun viaţa în pericol. Pacienta a rămas internată sub supraveghere medicală.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au mai precizat că cercetările vor fi continuate pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS