15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFără permis, pentru că au trecut pe roşu

Fără permis, pentru că au trecut pe roşu

Traversarea cu maşina a unei intersecţii pe culoarea roşie a semaforului electric reprezintă o încălcare destul de des întâlnită a Codului Rutier. Tocmai din acest motiv, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au organizat luni o acţiune de depistare şi sancţionare a şoferilor care trec pe roşu. În doar câteva ore, rutieriştii au dat într-o singură intersecţie 21 de sancţiuni, din care 13 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric. Toţi cei 13 conducători auto au fost amendaţi, rămânând însă şi fără permis până la toamnă. Şase dintre ei intraseră în intersecţie pe galben, iar alţi şapte – chiar pe roşu. Printre aceştia din urmă se numără şi Nicola Antofi, de 56 de ani, care a rămas fără permis pe motiv că, în timp ce se deplasa cu un autovehicul cu numărul de înmatriculare DJ-06-NHE pe Calea Bucureşti, nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric.
Astfel de cazuri nu sunt tocmai rare în Craiova. De fapt, un cititor al Gazetei de Sud a şi postat pe internet câteva filmuleţe surprinse de el pe străzile municipiului şi care prezintă mai mulţi şoferi care trec pe roşu (http://www.trafictube.ro/cum-treci-rosu/, http://www.trafictube.ro/cum-treci-rosu-2/, http://www.trafictube.ro/comun-banal-plictisitor/).
„Acţiunile de depistare vor continua, pentru că intrarea într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului electric reprezintă o contravenţie periculoasă pentru desfăşurarea în condiţii normale a traficului rutier“, a menţionat comisarul de poliţie Emil Zuican, şeful Biroului Rutier Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS