17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVagon cu stupi în flăcări

Vagon cu stupi în flăcări

Zeci de familii de albine au ars în această dimineaţă, după ce un vagon apicol în care se aflau peste 50 de stupi a fost cuprins din senin de flăcări.
Totul s-a întâmplat pe un câmp din comuna Prunişor, unde un apicultor îşi amenajase două vagoane cu stupi. De obicei, proprietarul albinelor rămânea şi peste noapte să păzească stupii, în încăperea pe care şi-o amenajase în unul dintre vagoane, însă miercuri noapte a decis să meargă acasă. Ieri-dimineață, în jurul orei 5.00, a fost anunţat că unul dintre vagoanele cu stupi ardea. „Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu două echipaje formate din zece subofiţeri şi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, în localitatea Prunişor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un vagon apicol. Au ars 30 de stupi de albine şi circa 50% din vagonul apicol, dar au fost salvaţi 70 de stupi şi vagonul alăturat“, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Drobeta.
Poliţia şi pompierii iau în calcul varianta ca focul să fi fost pus de o mână criminală. În acest sens a fost deschisă o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS