27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Spitalul TBC îşi face salină
Spitalul Judeţean TBC Dobriţa, judeţul Gorj, va amenaja o salină într-una dintre clădirile unităţii medicale. Potrivit directorului Spitalului TBC, Tiberiu Tătaru, investiţia are o valoare de 300.000 de lei, iar licitaţia pentru atribuirea lucrărilor va avea loc pe 6 august. „Vom avea cea mai modernă salină din Oltenia şi avem sprijin de la consiliul judeţean. Vom putea primi pacienţi din întreaga regiune. Tratamentele la salină au o importanţă deosebită în recuperarea pacienţilor“, a precizat Tiberiu Tătaru.

Festival dedicat cercetaşilor
Organizaţia Naţională „Cercetaşii României“ – Grupul de Iniţiativă „Constantin Brâncuşi“ va organiza în perioada 31 iulie – 1 august, în Târgu Jiu, Festivalul „Scout Fest“. Festivalul „Scout Fest“ îşi propune să stimuleze şi să diversifice activităţile cultural-artistice destinate tinerilor târgujieni, cu scopul de a oferi alternative educative pentru ocuparea timpului liber. Activităţile vor fi structurate în două etape, după cum urmează: în prima zi, la Foişorul din Parcul Central „Constantin Brâncuşi“, începând cu ora 15.00, se vor desfăşura diverse ateliere de creaţie (pictură, origami, jonglerie), un Treasure Hunt şi proiecţie de scurtmetraje, iar în a doua zi, în Parcul „Coloana Infinitului“ , începând cu ora 22.00, se vor lansa zeci de lampioane zburătoare. Acest eveniment este realizat cu ajutorul Primăriei Târgu Jiu, a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj şi a Consiliului Judeţean al Elevilor Gorj.

Dumitru Cotrună, noul şef al DGASPC Gorj
Dumitru Cotrună este noul director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Noul şef i-a luat locul, prin transfer de la Serviciul de Asistenţă Socială Rovinari, fostei directoare interimare a DGASPC Gorj, Camelia Popescu. De precizat că Dumitru Cotrună se afla în preaviz, ca urmare a încetării activităţii Serviciului Public de Asistenţă Socială Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS