6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCorpul de control al prefectului, la Primăria Turcineşti

Corpul de control al prefectului, la Primăria Turcineşti

Lipsa apei în comuna Turcineşti, în ciuda faptului că aici există cea mai nouă reţea de apă, a atras atenţia autorităţilor judeţului Gorj. Corpul de control al prefectului de Gorj verifică de ieri modul în care au fost efectuate lucrările la reţeaua de alimentare cu apă din comuna Turcineşti. Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, găseşte inadmisibil ca, în această perioadă cu temperaturi extrem de ridicate, locuitorii din comună să fie privaţi de apă. „Are loc un control la Primăria Turcineşti pentru că este inadmisibil ca într-o perioadă de secetă şi cod portocaliu sau galben să avem o lucrare de reţea de apă finalizată şi funcţională, dar apa să fie oprită! Vrem să ştim de ce este oprită şi cine a dispus asta şi să găsim soluţii pentru a debloca situaţia de acolo. Facem toate demersurile legale pentru ca această problemă să fie soluţionată şi populaţia comunei Turcineşti să beneficieze de investiţie. În momentul acesta, atât putem spune. Vedem ce propuneri va face Corpul de Control al prefectului în urma finalizării verificărilor“, a declarat Sorin Arjoca, subprefect al judeţului Gorj. Prefectul Liviu Andrei este în concediu de odihnă.  

De peste o lună, primarul le ţine apa oprită

De mai bine de o lună, localnicii se plâng că le-a fost sistată apa de către actualul primar, Vasile Gogălniceanu, şi strâng semnături pentru demiterea acestuia. Edilul dă vina, însă, pe fosta conducere de la Prefectura Gorj, care a contestat în instanţă semnarea recepţiei finale a lucrărilor de către edilul comunei. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, afirmă că la mijloc ar fi fost nişte dispute politice între Instituţia Prefectului şi primarul din Turcineşti. Acesta spune că Primăria Turcineşti a solicitat aderarea la Asociaţia Intercomunitară de Apă, iar SC Aparegio, societatea care asigură furnizarea apei potabile în mai multe localităţi din judeţul Gorj, urmează să preia şi sistemul de alimentare cu apă al comunei Turcineşti. Deocamdată, acest lucru nu este posibil până când nu vor fi clarificate problemele iscate din cauza recepţiei lucrărilor. Călinoiu susţine totuşi că apa către populaţie trebuia furnizată chiar şi în aceste condiţii şi îi consideră responsabili pentru situaţia creată pe fostul subprefect de Gorj, Marcel Romanescu, dar şi pe Dumitru Modrea, candidatul PDL la Primăria Turcineşti la alegerile locale din luna iunie.

În campanie a fost apă

Fostul subprefect de Gorj, Marcel Romanescu, afirmă că locuitorii din comuna Turcineşti au fost manipulaţi pentru ca primarul Vasile Gogălniceanu să câştige un nou mandat. Mai mult, acesta spune că organele abilitate ar trebui să se autosesizeze în urma ilegalităţilor comise de autorităţile din comună în ceea ce priveşte execuţia lucrărilor privind alimentarea cu apă: „Autorităţile locale să îşi asume ce au făcut la Turcineşti şi faptul că şi-au bătut joc de banii pentru alimentarea cu apă. Acestea sunt lucrurile care se întâmplă la Turcineşti. Faptul că nu există apă la Turcineşti nu este vina mea, ci a celor care au manipulat cetăţenii comunei în campania electorală pentru alegerile locale. Cum de atunci a fost apă, iar după a fost sistată? Au existat cinci milioane de lei pentru lucrarea de apă, iar lucrarea trebuia efectuată aşa cum a fost proiectată. În condiţiile în care ai un puţ de doar 170 de metri, nu o să fie niciodată apă în comuna Turcineşti. Să se ocupe organele abilitate, să vadă cum s-au cheltuit aceste sume şi la ce adâncime trebuia săpat puţul de alimentare cu apă“, a precizat fostul subprefect de Gorj, Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS