7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

CAO trece la executarea debitorilor
Compania de Apă Oltenia (CAO) pune tunurile pe datornici. Primele vizate sunt asociaţiile de proprietari, acestea având mari debite către furnizorul de apă al oraşului. Începând de luni, 16 iulie, CAO trece la recuperarea debitelor de la asociaţiile de proprietari, agenţii economici, instituţiile publice şi de la persoanele fizice. Abonaţii care nu îşi plătesc restanţele riscă să rămână fără apă, deoarece operatorul va recurge în ultimă instanţă la sistarea serviciului de alimentare cu apă. „Consiliul de Administraţie a decis să luăm această măsură, date fiind restanţele foarte mari ale abonaţilor noştri. Există plângeri din partea proprietarilor, în ceea ce priveşte asociaţiile, că ei plătesc consumul de apă către asociaţie, dar banii nu ajung la Companie. Măsura îi vizează pe toţi abonaţii fie că sunt persoane juridice sau fizice. Avem probleme financiar-contabile din cauza neplăţii serviciilor, numai din partea asociaţiilor de proprietari înregistrăm o datorie de 24 de milioane de lei“, a precizat directorul CAO, Constantin Mitriţă.
Maria Cernătescu

Un elev nevăzător a luat bacul cu 9,46
Un candidat din Târgu Jiu la examenul de bacalaureat din acest an a obţinut media 9,46, cu toate că este orb din naştere. Bogdan Nanu a susţinut examenul cu o comisie specială şi a reuşit să ia note foarte mari la toate probele, astfel încât media finală a fost una pe care puţini candidaţi din Gorj au reuşit să o obţină. Târgujianul este un elev model şi a fost ajutat să înveţe de către mama sa, care îi citea cursurile. Liceul l-a terminat cu media 9,80, un record faţă de alţi colegi ai săi, care nu au probleme de sănătate. Bogdan Nanu a declarat că a trecut cu uşurinţă toate probele susţinute, întrucât a studiat în permanenţă, alături de mama sa. În ciuda faptului că are o notă de invidiat la examenul de maturitate, absolventul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu doreşte să urmeze o şcoală postliceală de masaj, precizând că alegerea sa este una pragmatică şi realistă. În judeţul Gorj, din 5.600 de candidaţi, 2.600 au picat examenul de bacalaureat. De precizat că la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu a fost înregistrată şi singura medie de 10 din Gorj, la prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2012.
Eugen Măruţă

Se opreşte apa în comuna Slătioara
Compania de Apă Olt a anunţat că pe 14 iulie se va întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Slătioara, judeţul Olt, între orele 8.00 – 16.00. Oprirea furnizării apei se va face pentru executarea unor lucrări la sistemul de aducţiune al apei potabile din care este branşată şi reţeaua de apă a comunei Slătioara.
Având în vedere că oprirea furnizării apei este de durată şi sistemul de distribuţie al comunei se goleşte complet, la repunerea în funcţiune a sistemului este posibil să apară o modificare a turbidităţii apei şi fluctuaţii de presiune.
Click News

APAREGIO scade presiunea
Societatea APAREGIO anunţă târgujienii că astăzi, între orele 11.00 – 13.00, scade presiunea apei în zona de nord a oraşului. Acest lucru este cauzat de o intervenţie realizată pentru cuplarea unei conducte. Primăria Târgu Jiu le recomandă cetăţenilor să nu intre în panică din cauza presiunii scăzute a apei şi, pentru a fi în siguranţă, să îşi facă şi rezerve de apă.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS