21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPensionar mort la Inspectoratul Şcolar Județean Dolj

Pensionar mort la Inspectoratul Şcolar Județean Dolj

Un pensionar de 84 de ani, din comuna doljeană Pleniţa, fost profesor de matematică, a decedat ieri, la câteva minute după ce a ieşit din audienţă de la inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, căruia i se plânsese că are pensia prea mică.
Reprezentanţii ISJ Dolj au sunat la 112 şi au solicitat o ambulanţă ieri, în jurul orei 13.00, pentru un bătrân căruia i se făcuse rău în sediul inspectoratului. Medicii care au ajuns la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru Gheorghe Miţoaica, de 84 de ani, care decedase deja, cel mai probabil în urma unui infarct. Fiind vorba de moartea unei persoane, la ISJ Dolj s-a dus şi un echipaj de poliţişti, care a stabilit din primele cercetări că moartea bătrânului nu a fost violentă. Poliţiştii au dispus trimiterea trupului neînsufleţit al bătrânului la morgă, unde medicii legişti vor stabili cu exactitate cauza morţii.
Inspectorul general al ISJ Dolj, Georgică Bercea, a precizat pentru GdS că fostul profesor de matematică a venit ieri în audienţă şi s-a plâns că a fost persecutat înainte de ’89 şi nu şi-a putut lua gradele la timp, motiv pentru care acum avea o pensie mică. După ce a ieşit din audienţă, bătrânul a spus că se simte rău. Anjajaţii ISJ l-au dus pe fostul profesor în sala de aşteptare şi au chemat o ambulanţă, însă până la sosirea medicilor, acesta a decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS