14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Apă cu picătura

Din cauza caniculei, mai multe localităţi din judeţul Gorj au probleme cu furnizarea apei potabile. La Turcineşti cetăţenii strâng semnături pentru demiterea primarului, nemulţumiţi că de o lună le-a fost sistată alimentarea cu apă, iar la Tismana autorităţile locale le duc oamenilor apă cu cisterna. Dacă în unele comune din judeţ, presiunea apei a scăzut drastic la robinete, în altele a fost chiar întreruptă furnizarea apei potabile. Cetăţenii sunt îngrijoraţi că, în cazul în care nu va ploua, vor seca şi fântânile de la care se alimentează în prezent. Edilii localităţilor care se confruntă cu o astfel de problemă ridică din umeri şi spun că oamenii fac risipă de apă pentru că îşi udă grădinile. Una dintre cele mai grave situaţii este în comuna Turcineşti, acolo unde apa lipseşte. Localnicii sunt revoltaţi că, de mai bine de o lună, nu mai curge apă la robinete. Aceştia au iniţiat o acţiune de strângere de semnături pentru demiterea primarului localităţii Vasile Gogălniceanu. Localnicii sunt dezamăgiţi că, imediat după ce i-au acordat votul de încredere la alegerile din luna iunie, acesta a sistat furnizarea apei potabile în comună.

Primarul are proces pentru reţeaua de apă

Edilul din Turcineşti, Vasile Gogălniceanu, ridică din umeri când vine vorba de soluţii pentru reluare furnizării apei potabile şi de ce imediat după alegeri nu a mai fost apă la robinete. „La mine apa s-a întrerupt din neînţelegerea Instituţiei Prefectului să îşi lase ambiţiile deoparte şi să facă o hârtie. Atât trebuie, să facă o adresă de patru rânduri, să îşi retragă plângerea. Eu am câştigat la Curtea de Apel procesul în care se judecau problemele legate de reţeaua de apă. Procesul are un an şi jumătate şi probabil că va mai dura un an. Consiliul judeţean a cerut măsuri urgente Instituţiei Prefectului de reglementare a problemei apei la Turcineşti“, a precizat primarul Vasile Gogălniceanu, care nu poate să ofere o dată exactă când va curge apă la robinetele din comună.

Probleme şi la Vladimir

Probleme cu apa sunt şi în comuna Tismana, acolo unde zeci de gospodării din satele Vâlcele şi Pocruia, oamenii primesc apă cu cisterna. Edilul localităţii, Marian Slivilescu, susţine că în celelalte sate a fost nevoit să furnizeze apa potabilă după un program bine stabilit. Altă localitate cu probleme legate de asigurarea apei potabile este Vladimir. Primarul comunei, Marius Vijulan, susţine că oamenii dispun de apă doar de la fântânile publice, pentru că în localitate nu există alimentare cu apă potabilă. „Noi nu avem alimentare cu apă în comună. Pentru apă potabilă avem fântâni publice, dar dacă o să se accentueze seceta nu putem face altceva decât să ne rugăm să nu sece apa de tot din fântâni “, a precizat Marius Vijulan, primarul comunei Vladimir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS