16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirectorul Grupului Şcolar din Bustuchin a demisionat

Directorul Grupului Şcolar din Bustuchin a demisionat

Directorul Grupului Şcolar din Bustuchin, Ion Pană, a demisionat din funcţie, după ce elevii de la clasa a XII-a din această localitate au ratat proba de competenţe lingvistice, programată pentru 25 iunie. Ion Işfan, inspectorul şcolar general adjunct, consideră că directorul a făcut o gravă eroare prin neînţelegerea metodologiei de bacalaureat, motiv pentru care, oricum, ar fi fost demis din funcţie de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Consiliul de Administraţie al Liceului din Bustuchin va trebui să propună altă persoană pentru funcţia de director. În ciuda faptului că Ion Pană a renunţat la scaunul de şef, acest lucru nu-i consolează pe elevii care au ratat proba respectivă a examenului de bacalaureat şi nu s-au încadrat în calendarul oficial al examenelor. Din fericire, elevii care nu au susţinut proba C a bacalaureatului vor fi evaluaţi astăzi, cu subiecte de rezervă.
Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, la Grupul Şcolar din Bustuchin, directorul Ion Pană nu a programat proba de competenţe lingvistice pe 25 iunie pentru audiţie şi scris. Directorul şcolii, Ion Pană, nu a înţeles metodologia de bacalaureat privind desfăşurarea examenelor, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă. Directorul Grupului Şcolar din Bustuchin, Ion Pană, a ocupat funcţia prin delegaţie şi nu prin concurs, fiind numit în acest post la jumătatea anului trecut. „A fost vorba de o eroare de interpretare a unei proceduri. Proba aceasta de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională are trei părţi: audiţia unui text, după care se discută pe textul respectiv, deci au o probă scrisă. Nu au fost programaţi copiii la proba respectivă, din cauza directorului, care nu a înţeles ce trebuie să facă. Multe nu înţelege. Ceea ce trebuie spus este că elevii nu pierd bacalaureatul. În urma discuţiilor cu domnul Pană, dânsul a demisionat, pentru că eu oricum îl dădeam afară. Mai bine că a plecat el. Aştept să vedem pe cine propun cei din Consiliul de Administraţie. Viitorul director va fi interimar, până la organizarea concursului pe post. Sperăm ca acest concurs să fie organizat până la 1 septembrie“, a declarat Ion Işfan, inspectorul şcolar general adjunct.
Ion Pană i-a luat locul anul trecut directorului Claudiu Perescu. La sesiunea din 2011 a examenului de bacalaureat, nici un elev din cadrul Grupului Şcolar din Bustuchin nu a reuşit să promoveze.

Directoare interimară
Consiliul de Administraţie al Grupului Şcolar Industrial din Bustuchin a decis ieri după-amiază să o numească în funcţia de director al unităţii de învăţământ pe Ileana Popescu. Până la numire, aceasta a ocupat funcţia de director adjunct al Grupului Şcolar din Bustuchin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS