10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremii pentru cei care colectează selectiv

Premii pentru cei care colectează selectiv

Craiovenii care colectează selectiv vor fi premiaţi în cadrul unei campanii care vrea să îi stimuleze pe locuitorii oraşului să se deprindă tot mai mult cu colectarea separată a deşeurilor reciclabile. Astfel, locuitorii Băniei care vin în perioada 25-28 iulie la containerele de colectare selectivă amplasate în oraş şi aduc minimum zece deşeuri de ambalaje au posibilitatea să câştige premii eco pe loc. Promotorii acestei campanii vor fi prezenţi prin rotaţie la toate cele 62 de puncte de colectare, pentru a-i surprinde pe craiovenii care într-adevăr colectează deşeurile selectiv. În plus, cetățenii care fac colectare selectivă pot să se înscrie la tombola pentru Marele Premiu, acesta fiind un autoturism. Înscrierea se va face astfel: persoana care depune zece deşeuri de ambalaje la unul dintre punctele de colectare va primi un tichet răzuibil de la promotorii colectării selective. Codul de pe tichet poate fi trimis pe site-ul campaniei (www.ColecteazaSelectiv.ro) sau poate fi transmis prin SMS la 1899, număr cu tarif normal, în toate reţelele. Excepţie face punctul de colectare central (aflat chiar în centrul Craiovei), unde reprezentanţii EcoRom vor fi prezenţi tot timpul pe parcursul celor patru zile, inclusiv o mascotă.
Acţiunea care va debuta de luni în Craiova face parte dintr-o campanie mai mare – „Ai colectat, ai câştigat!“, care se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară. Obiectivul campaniei este acela de a-i informa şi educa pe cetăţeni despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje în vederea reciclării.
„Selectarea deşeurilor acasă trebuie să devină o obişnuinţă și un mod de viaţă, fiind unica soluţie pentru a trimite deşeurile către reciclare şi a avea, astfel, o viaţă mai sănătoasă şi mai prietenoasă cu mediul“, a declarat Sorin Cristian Popescu, director general al Eco-Rom Ambalaje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS