22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞcoală de vară pentru studenţii de la Drept

Şcoală de vară pentru studenţii de la Drept

Cu multă muncă se ajunge la performanţă (plecând de la expresia latină „Per aspera ad astra“), aşa au gândit reprezentanţii Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova când au stabilit organizarea unei şcoli de vară pentru studenţii respectivei instituţii de învăţământ.
Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative (FDSA) din cadrul Universităţii din Craiova organizează, în perioada 2 – 7 iulie, Şcoala de Vară „Drept civil şi drept procesual civil“. La aceste cursuri se pot înscrie studenţi din cadrul facultăţii, specializarea Drept, atât de la cursurile universitare de licenţă, cât şi de la master. Înscrierile se pot face până pe 15 iunie, fie la secretariatul facultăţii, fie la responsabilii de proiect din asociaţiile studenţeşti. Cei interesaţi vor depune o cerere însoţită de un CV. La final, vor fi selectaţi 15 studenţi, criteriile care vor face departajarea sunt media generală, notele obţinute la disciplina drept civil şi drept procesual civil, implicarea în organizarea şi desfăşurarea unor activităţi coordonate de facultate şi asociaţiile studenţeşti. Vor fi înscrişi din start la aceste cursuri studenţii care au reprezentat facultatea la ediţia 2012 a Hexagonului.
Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu asociaţiile studenţeşti: ASD-UC – Asociaţia studenţilor în Drept din Universitatea din Craiova, ELSA – The European Law Student’s Association (Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept) şi Asociaţia LEX ERASMUS.
Şcoala de vară va fi organizată la Rânca, judeţul Gorj, la cabana Universităţii din Craiova, cazarea şi masa fiind asigurate de organizatori. Cursurile de vară constituie o bună ocazie pentru a construi o relaţie puternică între profesori şi cursanţi. „Ideea unor cursuri de vară, organizate în afara amfiteatrului, caută soluţii pentru nevoia «diferenţierii instruirii» şi pentru imperativul «legării teoriei de practică» Se doreşte constituirea unui grup de studenţi care să se implice activ şi eficient în proiectele educaţionale coordonate de facultate. Pe de altă parte, cursurile de vară constituie o bună ocazie pentru a construi o relaţie puternică, profundă şi durabilă între profesori şi fiecare cursant“, este de părere profesor univ. dr. Sevastian Cercel, decanul Facultăţii de Drept din Craiova.
Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS