16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirector de şcoală, amendat pentru propagandă electorală în instituție

Director de şcoală, amendat pentru propagandă electorală în instituție

Directorul adjunct al Școlii Chiciora, din judeţul Gorj, a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a permis organizarea şi desfăşurarea de adunări publice electorale nedeclarate în incinta unității de învățământ.
Primarul comunei gorjene Țânțăreni, Maria Vasilescu, a sesizat poliţia, la sfârşitul săptămânii trecute, că unul dintre candidaţii la alegerile locale îşi făcea propagandă electorală într-o sală de clasă.
Potrivit edilului, învă­ță­to­rul Gabriel Perețeanu,  care ar fi trebuit să participe la un cerc pedagogic, a organizat vineri o „așa-zisă ședință cu părinții“, la care a fost invitat și candidatul PDL, Ion Ionescu.
„Între orele 9.00 – 13.00, la Școala Florești am avut un cerc pedagogic și domnul Perețeanu a lipsit. Dânsul a organizat o ședință cu părinții la care a venit și candidatul PDL la Primăria Țânțăreni, Ion Ionescu, care și-a făcut propagandă electorală. Le-a vorbit părinților prezenți la ședință. Am sesizat poliția despre aceste aspecte, nu este singura dată când s-a întâmplat. Am făcut sesizare și la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, să i se ia din salariu domnului director adjunct pentru că nu și-a făcut orele și nici la cercul pedagogic nu a venit. Nu am primit răspuns de la cei de la ISJ Gorj“, a spus Maria Vasilescu, edilul comunei Țânțăreni.
Directorul adjunct Gabriel Perețeanu a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a permis organizarea şi desfăşurarea de adunări publice electorale nedeclarate, neînregistrate sau interzise.
Tot în judeţul Gorj au mai fost sesizate două incidente electorale, în zilele de 11 și 12 mai, pentru care a fost sesizată poliţia. Incidentele au fost semnalate în mediul rural, în comunele Peştişani şi Siliveşti. La Siliveşti, poliţiştii au constituit un dosar penal pentru furt al unui mijloc folosit la propaganda electorală, după ce unuia dintre candidații la alegerile locale i-a dispărut un microfon. De asemenea, polițiștii din Peștișani au sancționat cu 400 de lei un cetățean care a tulburat liniștea publică și i-au dat avertisment unui alt bărbat care încerca să lipească afișe electorale pe gardul unui vecin, fără acordul acestuia.
De asemenea, la Telești, reprezentanții PDL sunt nemulțumiți de faptul că edilul Remulus Bîldea şi-a lipit afișele electorale pe pereții primăriei. „Cred că cei de la PDL au uitat unde și-au lipit afișele când au candidat, în urmă cu patru ani. Eu le dau voie tuturor să își lipească afișele pe primărie. Să facă sesizare, n-au decât“, a spus Bîldea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS