17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDinel Staicu (Nuţu) a rămas în arest

Dinel Staicu (Nuţu) a rămas în arest

Tribunalul Bucureşti a admis, ieri, recursul formulat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva unei hotărâri a magistraţilor de la Judecătoria Sector 2, instanţă care a admis cererea de eliberare pe cauţiune formulată de Dinel Nuţu (fost Staicu).
Pe 10 mai, Judecătoria Sector 2 Bucureşti a admis o cerere de eliberare pe cauţiune formulată de avocaţii lui Dinel Nuţu, judecat de aceeaşi instanţă pentru prejudicierea companiei de stat Transgaz Mediaş cu peste 11 milioane de euro. Cauţiunea plătită de inculpat, 50.000 de euro, i-a convins pe magistraţii de la Judecătoria Sector 2 că inculpatul poate fi judecat în continuare în stare de libertate. Procurorii DNA care l-au anchetat şi trimis în judecată pe Dinel Nuţu au făcut recurs, acesta judecându-se ieri la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii au hotărât să admită acest recurs, astfel că inculpatul va rămâne deocamdată închis la Penitenciarul Prahova. De asemenea, judecătorii au decis ieri ca banii depuşi drept cauţiune de Dinel Nuţu să-i fie restituiţi.
Reamintim că Dinel Nuţu a fost condamnat în aprilie 2011 la şapte ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, cel al devalizării Băncii Internaţionale a Religiilor. Tot în aprilie 2011, chiar înainte să fie condamnat definitiv, Dinel Staicu a luat numele soţiei, devenind Nuţu, după care a plecat din ţară. Judecătoria Sector 2 Bucureşti, pe rolul căreia se afla dosarul „Transgaz“, a emis atunci pe numele lui Nuţu un mandat de arestare preventivă, care îl ţine şi acum în arest pe inculpat. Pe 22 februarie anul acesta, Curtea de Apel Bucureşti a admis o contestaţie în anulare formulată de Nuţu, considerând că el a fost judecat de două ori pentru aceeaşi faptă şi a anulat condamnarea de şapte ani de închisoare dată de aceeaşi instanţă pe 4 aprilie 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS