27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComisiile de bacalaureat, plătite la fel ca anul trecut

Comisiile de bacalaureat, plătite la fel ca anul trecut

Cadrele didactice care vor face parte din comisiile bacalaureatului de anul acesta vor fi plătite ca în 2011, respectiv patru lei pentru o lucrare corectată şi până la 425 de lei pentru fiecare dintre cei care vor conduce o comisie din centrele de examen.
Preşedintele unei comisii din centrele de examen va primi, astfel, 400 de lei la o comisie cu până la 450 de candidaţi (inclusiv), respectiv 425 de lei la o comisie de peste 450 de candidaţi, potrivit unui ordin semnat pe 2 mai de Cătălin Baba, fost ministru al educaţiei.
Vicepreşedinţii, secretarii şi membrii comisiilor din centrele de examen vor fi plătiţi cu câte 275 de lei, iar un asistent, cu 25 de lei pe zi.
La comisiile din centrele zonale de evaluare, preşedintele va primi 600 de lei la o comisie de până la 1.000 de candidaţi (inclusiv), respectiv 625 de lei, pentru comisiile cu peste 1.000 de candidaţi. Profesorii evaluatori vor fi plătiţi cu câte patru lei pentru fiecare lucrare corectată. Tot atât vor primi profesorii care vor face parte din comisiile de soluţionare a contestaţiilor.
Personalul didactic care va face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale va fi plătit cu câte doi lei pentru fiecare candidat examinat, se mai precizează în ordin.
La proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, plata va fi de trei lei pentru fiecare candidat examinat.
Ordinul semnat de Baba reglementează şi plata personalului didactic care va face parte din comisiile organizate în unităţile de învăţământ pentru evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a. Sumele sunt, şi în cazul acestui examen, identice cu cele de anul trecut: 150 de lei pentru un membru şi 20 de lei pe zi pentru un asistent. Profesorii evaluatori vor primi câte trei lei pentru fiecare lucrare corectată.
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS