12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgrotex 2012, deschis oficial

Agrotex 2012, deschis oficial

Târgul de maşini şi utilaje agricole este deschis în perioada 10-13 mai. 37 de firme din agricultură şi industria alimentară stau la dispoziţia vizitatorilor.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a judeţului Dolj a deschis ieri, în incinta Centrului Expoziţional Transfrontalier din Craiova, a XX-a ediţie a târgului Agrotex – care se adresează firmelor producătoare de maşini şi utilaje agricole, instalaţii de irigat, utilaje pentru viticultură şi pomicultură, material semincer şi îngrăşăminte chimice. Concomitent, are loc şi târgul Agraliment – care se adresează firmelor producătoare de maşini şi echipamente pentru industria alimentară. Vizitatorii pot gusta şi cumpăra produse tradiţionale româneşti, la salonul special organizat. La această ediţie, sunt prezente 37 de firme, în principal producători sau dealeri de maşini şi echipamente pentru industria alimentară, maşini de ambalat şi etichetat, dotări pentru laboratoare, controlul şi certificarea calităţii etc. Pe lista participanţilor se află firme binecunoscute pe plan local, cum ar fi Mat SA, Ruris Impex SRL, Semtest SA, Pan Group SA, Olas Prod SRL, dar şi firme aflate la prima participare, cum ar fi Dincă Valeriu PFA, Beauty Evolution SRL Bucureşti sau Kriya Good Food SRL. „La conducerea Camerei de Comerţ se află o conducere nouă, cu ambiţii mari în ceea ce priveşte agricultura. Ne propunem ca în trei ani să transformăm acest eveniment într-unul de nivel internaţional. Există disponibilitatea firmelor de profil din Serbia şi Bulgaria să participe la Agrotex“, a declarat preşedintele CCI Dolj, Cristian Dobre.
La eveniment au fost prezenţi omologii CCI Dolj din cele două ţări vecine. „Am fost alături de CCI Dolj încă de la construirea acestui centru expoziţional, care se vede că îşi îndeplineşte menirea“, a spus Krasimir Kirilov, preşedintele Camerei de Comerţ din Vidin. Firme sârbeşti şi-au anunţat prezenţa la târgul de turism din această lună de la Craiova. La manifestare sunt şi reprezentanţi ai Penitenciarului de Minori şi Tineri (PMT) Craiova, care expun produse din tâmplărie PVC şi ambalaje din carton. De asemenea, sunt reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, precum şi ai Federaţiei sindicale Agrostar, care reprezintă interesele micilor fermieri în raport cu autorităţile. Agrotex 2012 îşi închide porţile duminică, 13 mai. Târgul este deschis în incinta centrului expoziţional aflat pe Calea Severinului, vizavi de Baumax, în spatele bazei RAT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS