11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSărbătoare în Calafat

Sărbătoare în Calafat

Locuitorii municipiului Calafat vor avea parte, în perioada 4-6 mai, de un amplu program de manifestări, prilejuit de zilele oraşului. Festivităţile vor fi deschise oficial vineri, la ora 10.00, de primarul Mircea Guţă.
Ziua de vineri va fi dedicată mai multor manifestări sportive – Crosul Sănătăţii, Campionatul de tenis de masă al elevilor, competiţii de fotbal între şcoli şi între instituţii, dar şi concursuri de streetball şi aruncări libere la baschet. Seara va fi dedicată muzicii şi dansurilor populare, pe scena amenajată de municipalitate urmând să urce Ansamblul „Oltenaşii“ din Basarabi, formaţia de dansuri „Flori din Poieniţă“ a Şcolii de Arte „Cornetti“ Craiova – Secția Externă Poiana Mare, ansamblurile „Perla Dunării“ din Ciupercenii Vechi şi „Rozele Calafatului“, dar şi soliştii Sanda Argint, Rozica Petra, Gheorghiţa Nicolae, Marioara Man Gheorghe.
Sâmbătă vor fi oaspeţi ai administraţiei locale atât oficialităţi din judeţul Dolj, cât şi din Vidin – Bulgaria, Zajecar – Serbia, Duiven – Olanda, Almenno San Bartolomeo – Italia. Muzeul de Artă din Calafat va găzdui vernisajul unei expoziţii de hărţi vechi, din secolele XVI-XIX, dar şi lansări de carte, iar în faţa Casei de Cultură din localitate va fi dezvelit un bust al actorului Ştefan Iordache.
În paralel, vor continua competiţiile sportive. E vorba atât de un concurs de şah în aer liber, cât şi de Cupa Independenţei la baschet, şi meciul de fotbal Ghecon Lăpuşata – FC Atletic Bradu. Seara se va încheia cu un concert de zile mari, pe scena din centrul civic urcând formaţiile Hara şi Cargo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS