17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInfractorul Tănăsie rămâne cetăţean de onoare

Infractorul Tănăsie rămâne cetăţean de onoare

Boxerul Sorin „Pantera“ Tănăsie (fost campion european la profesionişti al categoriei „cocoş“) rămâne infractor de onoare până după alegeri, pentru că primarul Antonie Solomon şi subordonaţii săi nu şi-au găsit timp, de un an încoace, să propună retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat acestui infractor aflat în puşcărie.
Amintim că Tănăsie a fost făcut Cetăţean de onoare pe 26 octombrie 2005, odată cu artistul plastic Gabriel Bratu, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, scriitorul Alexandru Firescu, criticul literar Ovidiu Ghidirmic, actorul Ştefan Iordache şi regizorul Silviu Purcărete. Pe 2 iunie 2011, boxerul a ajuns în spatele gratiilor, urmând să execute la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin o pedeapsă de doi ani şi două luni de închisoare, în urma mai multor condamnări definitive, pentru agresarea unui poliţist în exerciţiul funcţiunii, distrugere, multiple scandaluri, dar şi refuzul recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Îşi ispăşeşte onoarea în puşcărie“

De mai mult de o jumătate de an, consilierul local Dan Cherciu (PDL) a cerut în mod repetat executivului local, în general, şi primarului Antonie Solomon, în special, să iniţieze un proiect de hotărâre pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat lui Tănăsie. Dar reprezentanţii executivului nu s-au obosit să facă asta.
„În continuare avem un cetăţean de onoare al Craiovei care îşi ispăşeşte onoarea în puşcărie. Am solicitat în mod expres de trei ori să se introducă pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat lui Tănăsie, dar cererile mele repetate nu s-au soldat cu propuneri pe ordinea de zi. Ne încheiem mandatul – aceasta este, probabil, ultima şedinţă de consiliu local dinainte de alegeri – şi în faţa craiovenilor va trebui să mărturisim că am acceptat această situaţie“, a declarat consilierul Dan Cherciu în şedinţa de ieri a Consiliului Local Craiova.
Drept urmare, rămâne în sarcina viitorului consiliu local să-i retragă „Panterei“ titlul de cetăţean de onoare al Craiovei. Asta dacă va face o asemenea propunere cel care va fi primar al municipiului după 10 iunie…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS