10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Explozie mortală


O explozie extrem de puternică a avut loc ieri pe DE 70 între Drobeta Turnu Severin şi Strehaia, după ce două tiruri, unul încărcat cu ulei industrial, s-au ciocnit frontal. La volanul unuia dintre tiruri se afla un şofer român, de 48 de ani, care a murit carbonizat. Celălalt şofer, un bulgar, a fost grav rănit şi transportat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Deflagraţia a afectat şi liniile de electricitate din zonă. Imediat după impact a avut loc o explozie, iar ambele autotrenuri au luat foc. „Am auzit că şoferul român a adormit la volan, iar şoferul bulgar a încercat să îl evite, a tras de volan stânga şi s-au lovit frontal. Cabinele tirurilor au intrat una în alta, iar în câteva secunde s-a auzit o bubuitură şi au ieşit flăcări,.Săreau butoaiele în aer ca bombele“, a spus unul dintre martori.
La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Pompieri, Descarcerare şi poliţie care au încercat să stingă flăcările şi să evite producerea unei explozii mai mari. Maşinile rămase blocată în trafic s-au întins pe mai bine de zece kilometri.
„Din primele cercetări se pare că şoferul român a intrat pe contrasens“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi. „La faţa locului am găsit un bărbat ars în proporţie de peste 90%, practic carbonizat, şi altă victimă, tot un bărbat, care prezenta mai multe traumatisme la cap, în zona toracelui şi membrelor inferioare“, a declarat Aurelia Veropaeva, medic pe ambulanţă.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS