6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal150 de angajaţi la Cooper Standard

150 de angajaţi la Cooper Standard

Primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, s-a întâlnit ieri cu echipa de conducere a companiei americane Cooper Standard, furnizor de componente auto pentru Ford România. Reprezentanții companiei americane și-au anunțat planurile investiționale pentru Craiova şi intențiile de dezvoltare din perioada următoare, solicitând sprijinul municipalității în acest sens. Cooper Standard va produce la Craiova piese auto destinate inițial Ford, apoi și altor clienți, respectiv sisteme de etanșare și gestionare a lichidelor.
„Ne dorim să avem o colaborare la fel de bună ca și până acum, noi găsind o totală deschidere din partea Primăriei Craiova în sprijinul investiției noastre și al creării de locuri de muncă pe plan local. Vom angaja până la 150 de persoane în fabrica noastră, în condiții de muncă foarte bune, și vom fi gata să producem în serie din momentul în care compania Ford o va cere. Pe lângă susținerea inițială a Ford, operațiunile din România vor oferi produse și celorlalți clienți globali“, a declarat Janusz Rosner, managerul Cooper Standard Craiova.
Reprezentanții companiei americane au solicitat primarului Antonie Solomon sprijin în găsirea celor mai buni studenți din domeniul industriei mecanice și automobile, o întâlnire cu echipa de conducere a Universității din Craiova urmând a avea loc în cursul săptămânii viitoare.
„Ca de fiecare dată când un investitor a bătut la ușa Primăriei Craiova, el a fost bine primit și sprijinit în tot ceea ce a depins de noi și este legal. Cei de la Cooper Standard m-au asigurat că au intenții serioase pentru Craiova și că planurile lor de localizare aici s-ar putea dezvolta în perioada următoare. Le-am spus că îmi doresc ca din Craiova să nu ne mai plece tinerii la cules de căpșune în Spania, ci să le oferim locuri de muncă aici, bine plătite, care să-i facă să rămână în orașul în care s-au născut. După discuțiile pe care le‑am purtat cu cei din conducerea companiei americane, sunt convins că am reușit să-i fac să înțeleagă că au ales un oraș sigur din punct de vedere investițional, un oraș în plină modernizare și dezvoltare“, a declarat Antonie Solomon.

Fabrica Kirchhoff, inaugurată luna aceasta

La începutul acestei săptămâni, primarul Solomon a fost vizitat şi de reprezentanții companiei Kirchhoff Automotive, alt important furnizor localizat în incinta fabricii Ford de la Craiova. Kirchhoff Automotive Craiova va produce 30 de componente mari pentru caroseriile și sistemele auto.
Potrivit directorului executiv operațiuni al Kirchhoff Automotive Craiova, Gabriel Porojan, inaugurarea fabricii din incinta Ford va avea loc spre sfârșitul lunii aprilie, iar data exactă va fi comunicată în zilele următoare.
„Pentru mine nu este o bucurie mai mare decât aceea de a deschide noi investiții la Craiova, investiții serioase, durabile, care să ofere condiții dintre cele mai bune angajaților craioveni. Spre deosebire de alții care promit marea cu sarea, prefer să fac lucruri concrete și craiovenii să le simtă într-o viață mai bună. Încurajez orice investitor să vină la Craiova, unde va găsi un mediu prielnic pentru dezvoltarea sa, ceea ce va duce implicit și la dezvoltarea Craiovei“, a menționat edilul Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS