6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de hectare de pădure au ars

Zeci de hectare de pădure au ars

Un nou incendiu de pădure a izbucnit ieri-dimineaţă în zona oraşului Brezoi, şase autospeciale ale ISU, silvicultori şi angajaţi ai Parcului Naţional Cozia intervenind în zonă. Conform Mediafax, incendiul a izbucnit într-o zonă apropiată Ocolului silvic privat Cozia-Negoiu, unde o pădure de conifere a ars timp de două zile.
„Incendiul este în oraşul Brezoi, la Parcela 3 – Obârşa Proieni, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea acţionează cu şase autospeciale şi 117 cadre, în cooperare cu silvicultori şi cu angajaţii Parcului Naţional Cozia. Se intervine cu motofierăstrae, mijloace de primă intervenţie, iar la faţa locului sunt şi patru autospeciale cu apă şi spumă, care se află pe două laturi ale perimetrului cuprins de foc, unde se află case, pentru a opri extinderea focului la acestea. Deocamdată nu există pericol, dar vântul suflă cu putere în zonă şi intervenţia este deosebit de dificilă din acest motiv, dar şi din cauza faptului că terenul este inaccesibil“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.  
Acesta nu a putut estima pe ce suprafaţă se manifestă incendiul, care a cuprins vegetaţie uscată, copaci uscaţi şi molizi. Incendiul din zona Cozia-Negoiu a izbucnit marţi, fiind stins joi, la intervenţie participând şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI. „Au ars aproximativ 60 de hectare de vegetaţie uscată de la nivelul solului, copaci uscaţi şi molizi“, a precizat Cătălin Popescu.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS