8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMamă arestată pentru că şi-a maltratat copilul

Mamă arestată pentru că şi-a maltratat copilul

O tânără de 22 de ani din comuna doljeană Breasta a fost arestată preventiv joi, pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, după ce poliţiştii au stabilit că şi-a bătut şi ars cu ţigara, în repetate rânduri, băieţelul de șase ani.

Agenţii Postului de Poliţie din Predeşti au fost sesizaţi, în urmă cu câteva zile, de Ioana Sîrbu, de 38 de ani, din localitate, că nepotul său, Alexandru, în vârstă de șase ani, a fost bătut cu bestialitate de mama acestuia. Femeia, care este şi moaşa copilului, a povestit că l-a găsit pe stradă, după ce fugise de acasă, iar băieţelul i-a arătat rănile şi i-a povestit că mama sa l-a bătut în mai multe rânduri. Ioana Sîrbu l-a dus pe băiat acasă şi a sesizat poliţiştii, iar aceştia au sesizat, la rândul lor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj.
„Copilul mi-a spus că a luat bătaie de mai multe ori şi chiar că a fost ars cu ţigara şi cu o rezistenţă de la un reşou pe mâini. M-am dus imediat la poliţie şi am povestit totul. Acum Alexandru locuieşte la mine, pentru că nu sunt de acord să ajungă la un orfelinat. Este fiul fratelui meu, dar, din păcate, el este bolnav şi nu se poate ocupa de băiat“, a povestit Ioana Sîrbu.
Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că, într-adevăr, Alexandru fusese bătut în mai multe rânduri de mama sa, Florentina Bică, de 22 de ani, din comuna Breasta. În faţa poliţiştilor, tânăra a recunoscut că şi-a bătut copilul în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru că nu a fost cuminte. Copilul a fost examinat de medicii legişti, ocazie cu care s-a stabilit că prezintă leziuni traumatice, iar la evaluarea psihologică s-a constatat „existenţa abuzurilor fizice şi emoţionale trăite de acesta în trecutul recent“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj. Pe numele mamei a fost întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, iar joi, Judecătoria Craiova a emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Reprezentanţii DGASPC Dolj au precizat că, deocamdată, şi-au dat acordul ca Alexandru să rămână în grija Ioanei Sîrbu. „Mama riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti. În prezent, copilul este bine, iar în zilele următoare va discuta şi cu un psiholog“, a declarat Cristina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS