16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarderi cercetaţi în libertate

Carderi cercetaţi în libertate

Cele patru persoane ridicate în urma percheziţiilor făcute joi în Craiova, Işalniţa şi Ghidici vor fi cercetate în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani. Aceasta este decizia procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care au făcut cercetările în acest caz şi i-au audiat joi pe suspecţi.  
Reamintim că, miercuri noapte, ofiţerii BCCO Craiova au găsit în maşina unuia dintre suspecţi suma de 122.000 de dolari, bani despre care oamenii legii au informaţii că provin din extrageri frauduloase făcute de o grupare de carderi din bancomate din Germania, Spania, Portugalia, Mexic și SUA. Joi dimineaţă, oamenii legii au descins simultan la şapte adrese, cinci din Craiova şi câte una din comunele Işalniţa şi Ghidici, la domiciliile unor persoane suspectate că fac parte din grupul infracţional.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate patru persoane, ale căror nume nu au fost făcute publice încă de anchetatori, suspectate de comiterea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi falsificare de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi spălare de bani.
După audieri, procurorii DIICOT au stabilit că cei patru sunt, de fapt, un fel de „săgeţi“ şi nu au dispus reţinerea lor. Ei sunt cei care se ocupau de primirea şi depozitarea banilor, pe care îi investeau ulterior în afaceri imobiliare. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului care se ocupă de fapt cu falsificarea cardurilor şi retragerea banilor din conturi se află în acest moment în SUA.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS