22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicii - cu aparatura, spitalul - cu igienizarea

Medicii – cu aparatura, spitalul – cu igienizarea

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova toate operaţiile care trebuie făcute la copii se vor efectua cu ajutorul unui echipament de chirurgie laparoscopică. Aparatul care costă peste 50.000 de euro a fost achiziţionat pentru Secţia de Chirurgie – Ortopedie Pediatrică graţie campaniei „Împreună pentru copiii noştri“ demarată de Fundaţia Gazeta de Sud, în parteneriat cu Asociaţia Medici pentru Copii, ACCES Oltenia şi TVS Craiova. Fondurile strânse au fost suficiente pentru a se plăti avansul necesar primirii coloanei de chirurgie laparoscopică, aparatul a fost montat în blocul operator, iar până la finalul campaniei (1 iunie) echipamentul trebuie achitat în totalitate.  
Conducerea spitalului a apreciat efortul medicilor de la Chirurgie – Ortopedie Pediatrică de a-şi dota secţia cu aparatură de ultimă generaţie care să ofere un act medical la standarde europene şi susţine că îi va sprijini pe viitor. Managerul unităţii vorbeşte despre igienizarea blocului operator şi întreţinerea noii aparaturi. „Este un efort lăudabil din partea medicilor noştri. Avem o echipă de doctori tineri la Secţia de chirurgie infantilă şi ei sunt dornici să se folosească de tehnologia modernă. De aici şi dorinţa lor de a strânge fonduri pentru echipamentul de chirurgie laparoscopică. Îi felicit că au reuşit să achiziţioneze aparatul, asta arată dorinţa lor de a face ceva în această nobilă meserie“, a spus managerul SJU Craiova, conf. dr. Florin Petrescu.
„Odată cu aceste aparate se va putea implementa un sistem operator modern la Secţia de chirurgie infantilă a spitalului. Ca să venim în sprijinul eforturilor lor, noi o să ne ocupăm de întreţinerea aparaturii, de asigurarea de consumabile. Plus că am obţinut fonduri pentru reparaţii şi igienizarea curentă a blocurilor operatorii, iar sălile de operaţie de la această secţie vor avea prioritate“, a mai spus dr. Florin Petrescu.
Conform acestuia, un spital trebuie să atragă fonduri şi din alte surse – sponsorizări, donaţii, autorităţi locale sau judeţene -, nu să se limiteze strict doar la banii primiţi de la Ministerul Sănătăţii. „Dacă stai cu mâna întinsă la minister, nu faci nimic, trebuie să te şi zbaţi să atragi fonduri suplimentare din orice sursă“, susţine managerul Florin Petrescu.
Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS