13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţi de un milion de euro

Hoţi de un milion de euro

Procurorii DIICOT din Craiova, însoţiţi de ofiţerii de la Crimă Organizată, dar şi poliţişti din Olt, Galaţi şi Constanţa au descins ieri în municipiul Constanţa pentru a ridica mai multe persoane care au furat bunuri de aproximativ un milion de euro din mărfurile pe care chiar ele le transportau către Portul Constanţa

Forţe impresionante de poliţişti de la Crimă Organizată, Investigaţii Criminale şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au fost angrenaţi într-o acţiune de amploare organizată ieri în Constanţa şi Galaţi sub coordonarea procurorilor DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova. Acţiunea a vizat un grup infracţional organizat, format din 18 persoane şi specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, furt, spălare de bani şi fals. Oamenii legii au descins simultan în 11 locaţii – zece din Constanţa şi una din Galaţi, la domiciliile persoanelor suspectate că formează această grupare. În urma percheziţiilor au fost duse la audieri 15 persoane şi au fost ridicate documente financiar-bancare, facturi, înscrisuri, zeci de CD/DVD-uri sau hard-disk-uri.
Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz au început în urma unor plângeri venite din partea unui producător de anvelope din Slatina. S-a stabilit că, în perioada aprilie – iulie 2010, suspecţii, în calitate de reprezentanţi sau angajaţi ai SC Patronul şi Argatul SRL şi SC Daiodra SRL, ambele din Constanţa, specializate în transporturi de mărfuri, şi-au însuşit şi valorificat 10.000 de anvelope în valoare de aproximativ 500.000 de euro, cu ocazia transportării acestora de la producătorul Pirelli către Portul Constanţa. În urma cercetărilor s-a stabilit că suspecţii au oprit tirurile pe drum, au desigilat containerele şi au descărcat anvelopele, după care au aplicat alte sigilii, la destinaţia finală ajungând doar cartoane în loc de anvelope. Cauciucurile furate din acel transport au fost vândute ulterior prin firmele SC La Sirena Marine Service SRL Constanţa şi SC MEM Office SRL Constanţa, în baza unor facturi fictive. Pentru a-i induce în eroare pe beneficiari, constănţenii foloseau de regulă identităţi false, dar şi numere de înmatriculare şi documente de transport falsificate. Prin aceeaşi metodă, membrii bandei au furat din transporturile pe care le făceau 33 de combine frigorifice, televizoare sau mobilă, prejudiciul total fiind estimat la un milion de euro.
Anchetatorii doljeni au mai precizat că, după ce vor fi audiaţi, membrii grupării vor fi aduşi la Craiova. Cercetările în acest caz au fost făcute cu ajutorul ofiţerilor SRI.
Aldezir Marin
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS