17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCea mai periculoasă grupare infracţională şi-a primit pedeapsa

Cea mai periculoasă grupare infracţională şi-a primit pedeapsa

Judecătorii Tribunalului Mehedinţi au dat ieri sentinţele în dosarul în care Emilian Ştefan, zis Emil de la Viena, este judecat împreună cu alţi bărbaţi, pentru acte de violenţă şi ameninţare cu scopul de a obţine importante sume de bani, precum şi pentru cămătărie şi şantaj.
Grigore Mocanu, Pericle Paul Daniel Şuşanu, Ionel Epuran, Emilian Ştefan şi Romeo Breznea au băgat spaima ani la rând în importanţi oameni de afaceri din ţară, de la care pretindeau sume importante de bani, iar dacă cineva îndrăznea să-i refuze, recurgeau la metode extreme. Victimele erau schingiuite până aproape de moarte sau îngropate de vii.
Pericle Paul Daniel Şuşanu, Ionel Epuran, Emilian Ştefan şi Romeo Breznea au fost încarceraţi anul trecut în luna martie pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, iar ieri şi-au primit pedepsele. Capul reţelei, Emilian Ştefan, a primit cea mai aspră pedeapsă, 11 ani de închisoare, Romeo Breznea – trei ani, în timp ce Ionel Epuran şi Şuşanu Pericle au scăpat doar cu doi ani.
Grigore Mocanu, care este considerat tot lider al grupului infracţional, a primit șapte ani de închisoare, însă, ca să îşi ispăşească pedeapsa, anchetatorii trebuie mai întâi să îl găsească. Pe numele lui s-a emis un mandat internaţional.
Sentinţele emise ieri de Tribunalul Mehedinţi pot fi atacate de avocaţii inculpaţilor la Curtea de Apel Craiova în 15 zile, lucru care, fără îndoială, se va întâmpla. Între timp, ofiţerii BCCO Mehedinţi vor ataca şi ei decizia tribunalului, însă cu privire la numărul de ani pe care fiecare dintre inculpaţi l-a primit, întrucât consideră că pedepsele sunt prea blânde pentru actele de violenţe comise de cei cinci bărbaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS