16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVictimele abuzurilor cer ajutor

Victimele abuzurilor cer ajutor

Peste 570 de gorjeni care au fost victime ale violenţei în familie au cerut sprijinul autorităţilor judeţene în
cursul anului trecut, cu 5% mai mult față de 2010.
Numărul victimelor este mult mai mare, dar foarte multe persoane nu reclamă actele de violenţă. Violenţa domestică poate fi atât fizică, dar şi verbală. Femeile şi bărbaţii pot să ceară sprijinul instituţiilor abilitate: poliţie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială, diverse asociaţii din domeniu.
Victimele violenței în familie găsesc întotdeauna adăpost la Centrul de primire în regim de urgenţă pentru mamă şi copil din municipiul Târgu Jiu.
În prezent, o mamă şi cei trei copii ai săi beneficiază de serviciile acestui centru.
„Aici, mama și copiii săi beneficiază de găzduire şi asigurarea hranei într-un mediu primitor, securizant şi cât mai apropiat de mediul familial, de servicii medicale şi de facilitarea expertizei medico-legale, de servicii de evaluare psihologică de reabilitare emoţională şi consiliere psihosocială a victimelor. De asemenea, mamei îi sunt oferite servicii de consiliere juridică, servicii educative (educaţie nonformală şi informală pentru copii), educaţia mamelor pentru protejarea în situaţiile de conflict, câştigarea drepturilor sociale, dar și servicii de recreere şi socializare“, a explicat Minodora Ianc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS