6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii au protestat în limbi străine

Oltenii au protestat în limbi străine

Aproximativ 100 de sindicalişti din cadrul Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) Cartel ALFA şi ai Blocului Național Sindical (BNS), cărora li s-au adăugat circa 50 de craioveni, au ieşit ieri în centrul municipiului Craiova pentru a cere amânarea semnării de către România a Tratatului Fiscal.
Înarmaţi cu pancarte pe care se putea citi în engleză, franceză, germană, spaniolă, turcă şi română mesajul „Austeritatea e o problemă, nu o soluţie“, sindicaliştii craioveni s-au alăturat Confederaţiei Europene a Sindicatelor, ai cărei membri au organizat ieri manifestaţii în toate cele 27 de ţări ale UE. Mesajul transmis liderilor UE a fost acela că impunerea austerităţii va arunca Europa în recesiune. „Este important să ne mobilizăm alături de colegii noştri europeni pentru a da un mesaj clar guvernanţilor, mai ales că suntem printre cei mai afectaţi de măsurile de austeritate“, a trasmis CNS Cartel Alfa.
„Guvernele celor 27 de ţări ale UE vor să iasă din criză numai pe spinarea noastră, pentru că măsurile care s-au luat până acum au fost suportate în principal de populaţie. Noi spunem că există alternative la austeritate“, a declarat Victor Peţa, liderul BNS – Filiala Dolj.
Sindicaliştii au solicitat ieri amânarea semnării de către România a Tratatului Fiscal, crearea de locuri de muncă, respectarea acordului privind creșterea salariului minim garantat, combaterea fraudei şi evaziunii fiscale, combaterea muncii la negru ori asigurarea unei pensii decente. Sindicaliştilor prezenţi ieri în Piaţa Prefecturii, majoritatea angajaţi ai Fabricii de Avioane Craiova, li s-au adăugat aproximativ 50 de craioveni, care au scandat „Jos Băsescu!“ şi „Demisia!“ şi au dat foc unor caricaturi ale preşedintelui Traian Băsescu.
Proteste au avut loc şi la Slatina. „Este o manifestaţie care se desfăşoară la nivel naţional şi chiar în întreaga Europă, pentru un NU  hotărât împotriva noului Tratat Fiscal, care va duce România într-o situaţie foarte gravă. Dacă pentru alte ţări din Europa această situaţie poate fi puţin mai blândă, pentru România se anunţă groaznică. De aceea, cerem celor care ne vor reprezenta mâine (astăzi – n.r.) la Bruxelles să nu semneze acel tratat, care va duce România în austeritate profundă“, a declarat Constantin Boerescu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa – Filiala Olt. La manifestaţia din Slatina au luat parte aproximativ 250 de sindicalişti din cadrul Cartel Alfa, BNS, SCMRR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS