16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCAO, cu avariile în instanţă

CAO, cu avariile în instanţă

Compania de Apă „Oltenia“ (CAO) ameninţă SC Erpia SA şi SC Coni SRL cu instanţa de judecată, pentru că nu au dat nici un semn că ar fi dornice să plătească despăgubiri pentru avariile produse furnizorului de apă. Este vorba de avaria din 28 iulie 2011, când un muncitor care efectua lucrări la pasajul suprateran a spart conducta de apă, lăsând jumătate din oraş fără apă potabilă timp de trei zile şi trei nopţi. Cea de-a doua s-a produs pe 7 octombrie 2011 în Craioviţa Nouă, când angajaţii SC Coni SRL au perforat în două rânduri conducta de apă care alimenta cartierul Craioviţa şi tot bulevardul Nicolae Titulescu. „Noi am transmis devizele celor două firme contractoare. Îi aşteptăm la negocieri. În caz contrar, vom ajunge în instanţă. În astfel de speţe nu avem cum să pierdem. Pagubele trebuie plătite, atât conductele, cât şi apa risipită. Ca să nu mai vorbim de faptul că oamenii au rămas câteva zile fără apă potabilă. Devizele au fost trimise încă de anul trecut, dar nu avem nici o reacţie. Le propunem chiar o negociere, putem să ajungem la o eşalonare a datoriei sau să compenseze pierderile cu ceva, dar aici nu cred că este cazul“, a precizat Doru Buruiană, directorul Companiei de Apă „Oltenia“.
Devizul pentru avaria din centrul Craiovei de la km 0 pe care trebuie să-l plătească SC Erpia SA este în valoare de 60.944 de lei fără TVA. În schimb, firmei SC Coni SRL, CAO îi cere despăgubiri de peste 162.000 de lei.  
Reprezentantul SC Erpia SA este însă de altă părere. În opinia lui Lucian Căpitănescu cei de la CAO trebuie să se adreseze mai degrabă firmei care a contractat lucrarea sau proiectantului. „Compania trebuie să se adreseze autorităţii contractante, care este primăria, sau firmei SCT SA Bucureşti. Ce calitate contractuală au ei cu mine? De ce mi-au timis mie devizele? Ca să nu mai spun că sumele sunt total aberante. Nu am nimic împotrivă să mergem în instanţă“, a spus Lucian Căpitănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS