11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon, candidat comun PDL-UNPR?

Solomon, candidat comun PDL-UNPR?

Primarul Craiovei a anunţat vineri că ar putea fi susținut inclusiv de PDL pentru un nou mandat, ca și candidat din partea Mişcării Populare

Întors de la Bucureşti, de la o reuniune regională a UNPR ce a avut loc joi, Antonie Solomon a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că este foarte posibil să candideze pentru un nou mandat la Primăria Craiova din partea Mişcării Populare, alianţa în curs de formare care va cuprinde PDL, UNPR, PNŢCD şi PER.
„Se pregăteşte o alianţă puternică, ce va fi lansată oficial la începutul lunii martie şi în care UNPR va avea un rol solid. În privinţa alegerilor locale, s-a decis ca alianţa să aibă candidaţi unici pentru primărie, care să fie stabiliţi în urma unor sondaje de opinie interne. Cel mai bine cotat în sondaj va fi desemnat candidat al alianţei“, a spus Solomon. Edilul a precizat că, fiind de departe cel mai bine cotat în sondaje, e aproape sigur candidatul acestei alianţe pentru Primăria Craiova, „asta dacă nu se va decide altfel“ din cauza faptului că nu e agreat de PDL, partid din care a fost dat afară cu câteva zile în urmă. El a menţionat însă că tranşarea conflictului dintre el şi PDL nu se va rezolva pe plan local, ci „această neînţelegere va fi tranşată la nivel central“.

„Eroii Craiovei“, în fruntea listei de consilieri

Antonie Solomon a spus că una dintre regulile stabilite pentru această alianţă în formare îi dă candidatului pentru primărie dreptul de a desemna o parte dintre cei care se vor afla pe lista comună a candidaţilor pentru consiliul local: „Delegaţiile UNPR şi PDL au convenit ca persoana care va candida pentru primărie să propună jumătate plus unu din candidaţii aflaţi pe locuri eligibile, pe lista de consilieri locali“. Edilul consideră că Mişcarea Populară are şanse să câştige 15 locuri în următorul consiliu local craiovean, situaţie în care el ar urma să propună primii opt candidaţi la fotoliile de consilieri. Primul pe lista pentru Consiliul Local Craiova va fi chiar Solomon, iar următorii vor fi din rândul celor „şapte aşa-zişi trădători, de fapt eroii Craiovei“, în frunte cu viceprimarul Teodor Sas, a susţinut edilul, referindu-se la cei şase ex-pedelişti şi la Iulian Mincu, aproape exclus şi el din PNL. Printre cei opt desemnaţi de actualul edil, „vor fi şi reprezentanţi ai PDL, pentru că şi în acest partid sunt destui oameni de valoare cu care pot să lucrez“, după cum a afirmat vineri Antonie Solomon.
Mişcarea Populară ar urma să aibă un candidat unic şi pentru şefia Consiliului Judeţean Dolj. „Vom vedea cine va fi acolo candidatul – poate actualul prefect Nicolae Giugea, poate Eugen Georgescu, poate Cornel Mondea, poate Dan Păloiu“, spune Solomon.

„Se comportă precum Vodă Lăpuşneanu“

Reprezentanţii PDL cred însă că posibilitatea ca Solomon să fie candidatul unic al alianţei PDL-UNPR-PNŢCD-PER la alegerile locale din vară este doar „o diversiune“.
„Consider că anunţata candidatură a domnului Solomon din partea acestei alianţe este doar o diversiune menită să-i inducă în eroare pe cetăţeni. Juridic, este imposibilă înregistrarea unei asemenea alianţe până la începutul lunii mai, când trebuie definitivate listele electorale. Aşadar, domnul Solomon vrea să candideze din partea unei alianţe care nu există, care nu l-a propus şi e posibil să nu-l vrea. În privinţa PDL, domnul primar se comportă precum Vodă Lăpuşneanu: «Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau!», sperând să obţină susţinerea partidului pe care l-a trădat cu zâmbetul pe buze“, consideră preşedintele PDL Craiova şi candidatul acestui partid la funcţia de primar al municipiului, actualul viceprimar Mărinică Dincă.

UNPR-işti fără acte

Primarul Antonie Solomon a declarat vineri că tot nu şi-a depus adeziunea la UNPR şi că „o voi depune luni sau marţi“, deşi a fost desemnat preşedintele UNPR Dolj. Viceprimarul Teodor Sas, exclus şi el săptămâna trecută din PDL, a fost chestionat vineri cu privire la înscrierea sa în UNPR, răspunzând „Nu, încă nu!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS