22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul şpăgar din Fărcăşeşti, opt ani de închisoare

Primarul şpăgar din Fărcăşeşti, opt ani de închisoare

Sentinţa a fost pronunţată pe 24 februarie de magistraţii Tribunalului Gorj şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Magistraţii gorjeni au decis condamnarea fostului edil la „opt ani de închisoare şi trei ani pedeapsă complementară a interzicerii unor drepturi. Din pedeaspă se deduce reţinerea şi perioada arestului preventiv“ (aproximativ un an – n.r.). De asemenea, Constantin Cincă, cumnatul primarului, şi Anda Luiza Pârvulescu, nora edilului, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. Instanţa a mai decis menţinerea sechestrului pe clădiri, terenuri şi apartamente, obligându-l pe fostul primar Constantin Pârvulescu să achite statului cheltuieli judiciare în sumă de 40.000 de lei. Fostul edil a fost obligat de instanţă să restituie suma de un milion de lei denunţătorului Andrei Barna. Aceşti bani sunt contravaloarea bunurilor şi serviciilor oferite de Barna ca mită lui Pârvulescu în perioada 2000/2008. Hotărârea Tribunalului Gorj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Constantin Pârvulescu a avut la începutul procesului şansa să îşi recunoască vina şi să beneficieze de prevederile micii reforme din justiţie, însă a pledat mereu nevinovat.
Constantin Pârvulescu este acuzat că în decursul mai multor ani a pretins unor oameni de afaceri peste 350.000 de euro în bani şi bunuri, pentru a le acorda lucrări în comuna Fărcăşeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS