24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă un poliţist condamnat

Încă un poliţist condamnat

Judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe agentul care a cerut 300 de euro şpagă unui şofer pentru a nu-i reţine permisul de conducere

Agentul de poliţie Cristian Denis Durău, arestat preventiv la sfârşitul anului trecut după ce a luat şpagă de la doi şoferi, a fost găsit vinovat şi condamnat de judecătorii Tribunalului Dolj pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
Cristian Denis Durău, de 33 de ani, din Craiova, agent al Secţiei de Poliţie nr. 4 Coşoveni, a fost arestat preventiv pe 30 decembrie 2011, după ce un şofer a anunţat prin 112 că un poliţist l-a oprit în trafic şi i-a cerut 300 de euro şpagă ca să nu îi reţină permisul. În urma cercetărilor făcute de procurori s-a stabilit că, în final, agentul Durău s-a dus până acasă la şoferul cu pricina, unde a primit 250 de lei. În plus, procurorii au mai stabilit că, în aceeaşi zi, acelaşi poliţist, a cerut şi primit de la alt şofer două sticle de whisky, tot pentru a nu-i reţine permisul. Pe 10 ianuarie 2012, procurorii au dispus trimiterea în judecată în stare de arest a agentului Durău. Faţă de agentul Constantin Florescu, colegul de echipaj al lui Durău, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei amenzi în valoare de 1.000 de lei.
Pe 16 ianuarie, instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul inculpatului cu obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Craiova. Procurorii au făcut recurs împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, însă judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus ca agentul Durău să fie judecat în libertate.
Miercuri, Tribunalul Dolj s-a pronunţat şi l-a condamnat pe agentul de poliţie Cristian Denis Durău. Potrivit reprezentanţilor instanţei, judecătorii au ţinut cont de conduita bună a poliţistului înainte de săvârşirea infracţiunii, de faptul că prejudiciul a fost recuperat şi de comportarea sinceră a acestuia în cursul procesului. Agentul Durău a fost condamnat la opt luni de închisoare, iar judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de doi ani şi opt luni. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS