11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Scolile din Dolj, închise
Elevii doljeni vor avea parte de un weekend prelungit. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au decis ca astăzi să închidă toate şcolile. „Din cauza gerului, vineri, 10 februarie 2012, se suspendă cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar din Craiova și județul Dolj“, a declarat Mihaela Moţăţeanu, inspectorul şcolar general al ISJ Dolj. Pe lângă faptul că ieri s-au înregistrat temperaturi şi de – 28 de grade Celsius în Dolj (în zona Băileştiului) şi se aşteaptă temperaturi la fel de scăzute, decizia a fost luată şi ca urmare a faptului că atât copiii, cât şi dascălii se deplasează cu greu către şcoli.
Cu toate că nu se vor face ore în nici o unitate de învăţământ, în grădiniţe va fi asigurată supravegherea, astfel încât preşcolarii să nu rămână singuri acasă, în cazul în care părinţii nu au cu cine să-i lase.
• Andreea Horcone

Copiii din Rovinari se întrec la patinoarul artificial
Autorităţile din Rovinari au organizat miercuri prima întrecere sportivă din acest an la patinoarul deschis în urmă cu câţiva ani în centrul oraşului. Competiţia „Micul patinator“ a fost organizată de Casa de Cultură a Sindicatelor şi primărie.
La concurs au participat elevii Şcolii Generale nr. 1 din oraş, care au fost premiaţi pentru reuşite. „Nu ne vom opri aici. Vor avea loc şi alte competiţii la care să participe rovinăreni de toate vârstele. Mai mult decât atât, autorităţile le pregătesc tinerilor îndrăgostiţi din oraş şi o competiţie de patinaj inedită, care va avea loc pe 24 februarie, de Dragobete. Cei care vor să se înscrie la concurs sunt aşteptaţi la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor din Rovinari, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00“, a declarat Cătălin Bengulescu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Rovinari. Patinoarul din Rovinari a fost inaugurat în 2008, iar de atunci, în fiecare iarnă, locuitorii oraşului aleg să se relaxeze în această locaţie.
• Mihaela Floroiu

Bugetul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt va fi alocat în aprilie

La bilanţul activităţii pe anul 2011, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au spus că abia de la 1 aprilie vor avea buget.  „Până la 1 ianuarie, a fost alocat buget pentru aproape toate capitolele bugetare şi nu putem să ne plângem că ne-am confruntat cu probleme financiare, însă acum nu avem bugetul făcut. Problema este că până în aprilie suntem nevoiţi să luăm hârtie pe datorie. Am vorbit cu furnizorul și ne păsuiește până când vom avea buget și vom achita datoria. Să sperăm că în aprilie bugetul se va aloca. Problema nu este numai la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, ci este o problemă la nivel naţional“, a declarat Otilia Chiriță, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
• Maria Oporan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS