21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimar amendat de prefect cu 4.000 de lei

Primar amendat de prefect cu 4.000 de lei

Prefectul judeţului Mehedinţi este necruţător cu primarii care nu asigură în această perioadă permanenţă în primării. Prima sancțiune a fost aplicată la Prunişor, după ce în urma unui control s-a constatat că la primărie nu era nici o persoană care să asigure permanenţa pe timpul nopţii în zilele cu cod portocaliu de ninsori abundente.
Edilul din Prunișor, Nandi Covlea, s-a gândit că cel mai bine pentru angajaţii primăriei şi pentru el este să închidă instituţia în această perioadă şi să nu lase nici un angajat să asigure permanenţa.
„Împreună cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) am sunat la telefonul primăriei şi nu a răspuns nimeni. Am mers la fața locului şi am verificat, dar toate uşile erau închise. Reprezentanţii inspectoratului au întocmit un proces-verbal cu o sancţiune de 4.000 de lei“, a declarat Ion Mîţu, prefect de Mehedinţi.
Pe perioada avertizărilor de cod galben şi portocaliu pentru viscol, ninsori abundente sau ger, fiecare primărie trebuie să aibă pături, ceai cald şi hrană, iar persoana care asigură permanenţa să aibă acces la telefon şi fax.
„Nu este prima dată când la Primăria Prunișor se constată nereguli. Amenda este între 2.000 şi 5.000 de lei, iar primăria a fost sancţionată cu 4.000 de lei“, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Mehedinţi.
Primarul comunei Prunişor a declarat că nu intenţionează să plătească amenda, pentru că în această perioadă el era în concediu şi, mai mult decât atât, el ştie că la primărie s-a asigurat permanenţa. „Domnul prefect are o plăcere să mă amendeze. Eu eram în concendiu când au venit în control. Voi contesta amenda şi nu o voi plăti“, a spus primarul Nandi Covlea.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS