16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGâlceavă din cauza ţurţurilor

Gâlceavă din cauza ţurţurilor

În Craiova, ţurţurii formați pe acoperişurile blocurilor sunt o ameninţare atât pentru locatarii respectivului condominiu, cât și pentru trecători.
La unele imobile, mărimea acestora întrece orice imaginaţie.
Este cazul blocului R10 (bloc cu șapte etaje şi spaţii comerciale la parter şi la primele două niveluri) de pe Calea Bucureşti, unde deasupra uneia dintre intrările în bloc s-a format un ţurţur cu o lungime considerabilă, de aproape trei metri şi un diametru cât grosimea unui corp uman. Acum acesta ameninţă să se prăbuşească peste acoperişul balconului de la cel de-al doilea etaj. Nu ar fi pentru prima dată, spun proprietarii. „Este o poveste veche. În fiecare iarnă, aici se formează ţurţuri de la centrala proprietarului de la ultimul etaj. Au căzut de atâtea ori peste balconul domnului Nica, pe balconul domnului Canciu şi chiar au perforat acoperişul. Acum este foarte mare. Noi am mai încercat să mai dăm jos zăpada, i-am mai chemat pe cei de la RAADPFL. La pompieri nu putem apela pentru că trebuie să plătim şi… Nu ştiu cum vom da jos acest bloc de gheaţă. Îi chemăm din nou pe cei de la RAADPFL, am vorbit şi cu domnul Marinescu, proprietarul de la a cărui centrală s-au format aceşti ţurţuri foarte mari, şi i-am spus să mai doboare din ei“, a spus preşedintele asociaţiei, Constantin Enache.

Ce trebuie făcut

Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 319/2009 – Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova precum şi stabilirea, constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii arată că „se sancţionează cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice neîndepărtarea imediat după oprirea intemperiilor a zăpezii şi gheţii de pe trotuare, din faţa imobilelor, a curţilor acestora deţinute cu orice titlu (…). În cazul neînlăturării sloiurilor de gheaţă (ţurţuri) de către proprietari, chiriaşi ori deţinătorii legali, amenzile sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei – pentru persoane fizice şi între 1.000 și 2.500 de lei – pentru persoanele juridice“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS