6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPacienţi pe bandă rulantă la Urgenţă

Pacienţi pe bandă rulantă la Urgenţă

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Craiova au avut mult de lucru în aceste zile. Din cauza temperaturilor scăzute de afară şi a gerului, sute de persoane au ajuns la spital, dar cazurile înregistrate nu au fost grave. Majoritatea s-au ales cu traumatisme de pe urma căzăturilor pe gheaţă. În ultimele trei zile, media de prezentări la UPU a fost de 280 de persoane pe zi, înregistrându-se şi 20 de cazuri de hipotermie, care au fost rezolvate. Au existat şi cinci cazuri sociale, pentru două dintre ele negăsindu-se plasament, persoanele în cauză fiind reţinute în spital mai mult de 12 ore.
„La noi au ajuns foarte multe cazuri în aceste zile, dar nu grave. Majoritatea cu traumatisme de tot felul, din cauza căzăturilor. Mulţi au fost din Craiova şi au sosit cu maşini personale. Cazuri sociale am avut puţine şi au fost trimise la centrele speciale“, au declarat medicii de la Urgenţă. Pentru că numărul celor care s-au prezentat la UPU a fost mare, pacienţii a trebuit să aştepte ore bune pentru a prinde un pat liber unde să fie examinaţi. „Nu avem loc toţi în paturi, aşa că facem cu rândul. Deocamdată, înăuntru este soţia. Are probleme cu inima şi am lăsat-o pe ea prima la analize. Când termină, intru şi eu“, a spus un pacient  

O familie de bătrâni
a îngheţat în casă

La Urgenţă a ajuns ieri şi o familie de bătrâni din Craiova, care a apelat la Serviciul de Ambulanţă pentru a scăpa de frigul din casă. Alexandru Busuioc (88 de ani) şi Ileana Busuioc (80 de ani), care locuiesc pe strada Muncelului, nr. 16, ambii cardiaci, au sunat la Ambulanţă pentru că nu au mai putut rezista la temperatura din locuinţă, după ce toată noaptea nu au mai avut căldură.
„Până acum nu am avut probleme, dar azi-noapte (duminică spre luni – n.r.) am îngheţat în casă. Nu au mai mers gazele. Nu ştiu ce s-a întâmplat, o fi îngheţat ceasul. Presiunea era din ce în ce mai mică, dimineaţa focul abia pâlpâia, iar apoi nu a mai mers. Am dat la maxim, dar degeaba. Suntem bolnavi, am intrat în panică, nu am ştiut unde să sun şi am apelat la salvare“, a spus Alexandru Busuioc. Cei doi bătrâni au ajuns la UPU îngheţaţi, cu tensiune mare şi, pentru că problemele lor cardiace erau mai vechi, au rămas spre observare. Medicii spun că în situaţia celor doi pacienţi nu se poate vorbi de un caz social şi că vor fi trimişi acasă după ce starea lor de sănătate le va permite.
Între timp, o echipă a Distrigaz Sud va verifica situaţia imobilului de pe strada Muncelului, nr. 16. „Presiunea gazelor naturale din reţeaua de distribuţie ce deserveşte municipiul Craiova este constantă şi nu s-au înregistrat sesizări din partea clienţilor privind scăderi de presiune. Referitor la situaţia imobilului din strada Muncelului, nr. 16, o echipă a Distrigaz Sud Reţele va verifica situaţia în teren”, a fost răspunsul oferit de compania furnizoare de gaze naturale.
• Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS