6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalManuela Prajea, premiată în America

Manuela Prajea, premiată în America

Judeţul Mehedinţi se poate mândri cu distincţia acordată de The National Society of High School Scholars (NSHSS) unei profesoare de la Colegiul Naţional „Traian“ din Drobeta Turnu Severin

Manuela Prajea (foto) este profesoară de matematică la Colegiul Naţional „Traian“ din Drobeta Turnu Severin și se poate mândri cu o carieră impresionantă. În fiecare an, cel puţin trei elevi formaţi la clasele sale au fost acceptaţi la marile universităţi din America. Aceasteia i s-a decernat Certificatul „The National Society of High School Scholars“, fiind astfel printre cei zece profesori care anual primesc această distincție.
„Consiliul Director al asociaţiei NSHSS – instituţia care stabileşte acordarea distincţiilor – îl are ca preşedinte pe Mr. Claes Nobel, iar membrii ei sunt laureaţi ai Premiului Nobel în perioada 1995 – 2003 în domenii ştiinţifice diferite. Sunt încă foarte emoţionată de această nobilă recunoaştere internaţională şi cred că este unul dintre cele mai mari onoruri pe care un profesor le poate primi pentru cariera sa, acela de a fi recunoscut internaţional la un asemenea nivel“, a declarat Manuela Prajea.
Ceremonia de oferire a premiilor s-a desfăşurat în SUA, în prezenţa a numeroase oficialităţi şi personalităţi, printre care şi guvernatorul statului Georgia, reprezentanţi ai Departamentului de Stat al SUA, dar şi ai mediului academic de pe întreaga planetă.
Profesoara din Mehedinţi a ajuns aici după ce una dintre elevele sale, care acum studiază la Harvard, a nominalizat-o ca îndrumător în tainele matematicii.
„Eu mă bucur foarte mult că doamna Manuela Prajea a primit acest premiu internaţional pentru că îl merita, mai ales pentru munca şi pentru devotamentul faţă de această meserie. Eu am nominalizat-o ca şi educator al meu spre o carieră în SUA, iar Consiliul Director al asociaţiei NSHSS stabileşte anual zece astfel de profesori care primesc distincţiile respective“, a declarat Alina Popescu, studentă la Harvard.
„Noi ne bucurăm foarte mult pentru doamna noastră profesoară. Merita acest premiu. Este o mândrie pentru noi şi ne simţim onoraţi că dânsa ne împărtăşeşte zilnic din cunoştinţele pe care le are. Este un om bun şi ne este și o prietenă foarte bună. Sperăm că şi noi vom reuşi cu ajutorul dânsei să ajungem pe aceleaşi culmi pe care au ajuns foştii noştri colegi care acum studiază în America“, a declarat Diana Boceanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Traian“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS