10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuitorii din Cărbuneşti, din nou fără căldură

Locuitorii din Cărbuneşti, din nou fără căldură

Locuitorii din Târgu Cărbuneşti au rămas ieri-dimineaţă fără căldură în apartamente.
Cei peste 5.000 de locuitori ai oraşului Târgu Cărbuneşti au fost nevoiţi să suporte din nou frigul, după ce una dintre conductele de alimentare cu gaze a îngheţat. În toate unităţile şcolare au fost asigurate radiatoare, la fel încălzindu-se şi pacienţii internaţi la Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti. Edilul Mihai Mazilu a declarat ieri că problema lipsei agentului termic urma să fie remediată cât mai repede, pentru ca oamenii să nu doarmă în frig.
„Nu poţi să prevezi aşa ceva. Ar putea fi vorba de o spargere de colector, deci factorul uman este deja exclus. Ar putea fi şi o conductă uzată sau un dop de gheaţă. Gazul când îngheaţă îşi măreşte volumul“, a declarat Mihai Mazilu.

Au promis că problema va fi remediată

SC Distrigaz, firma care asigură furnizarea gazelor în Târgu Cărbuneşti, a format o comisie care se va deplasa la faţa locului pentru a remedia defecţiunea. În acelaşi timp, potrivit primarului Mihai Mazilu, muncitorii de la Gaze au mers dis-de-dimineaţă să îi anunţe pe abonaţi despre problemele apărute în alimentarea cu gaze.
„La spital, creşe şi la centrul-pilot nu au fost probleme deosebite pentru că toate imobilele au realizat anveloparea termică. Am mai suplimentat cu radiatoare pe unde nu a fost suficientă căldură. Oamenii au fost anunţaţi că nu sunt gaze, pentru a evita o nenorocire când va fi reluată furnizarea gazelor naturale de către firma respectivă“, a mai spus edilul Mazilu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS