17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMembrii clanului Tâmplaru, condamnaţi

Membrii clanului Tâmplaru, condamnaţi

Curtea de Apel Craiova i-a condamnat în total la 73 de ani de închisoare pe nouă membri ai clanului Tâmplaru din Sibiu, trimişi în judecată în 2007 pentru tentativă de omor, trafic de persoane, constituirea unui grup infracţional organizat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, şantaj şi distrugere.
Sibienii Constantin Adrian Tâmplaru, Florin Adrian Judele, zis Sasu, Ioan Sighencea, Nicodin Ardelean, Narcis Lăcătuş, Remus Banu, Radu Cernea, Alexandru Căpraru, Alin Vizitiu şi Friederik Bortmes au fost acuzaţi de procurorii DIICOT că, în ianuarie 2007, au fost implicaţi într-un scandal, în urma căruia o persoană a decedat şi Serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean Sibiu a fost devastat. Ulterior, procurorii au strâns şi alte probe şi i-au acuzat pe membrii clanului Tâmplaru şi de trafic de persoane, şantaj şi constituirea unui grup infracţional organizat.
Dosarul a fost strămutat la Tribunalul Dolj la sfârşitul anului 2007, motivul fiind gradul de rudenie dintre un inculpat şi grefierul-şef al Secţiei Penale de la Tribunalul Sibiu.
În septembrie 2009, Tribunalul Dolj i-a găsit vinovaţi şi condamnat pe inculpaţi la pedepse cu închisoarea între trei şi 16 ani. Instanţa a dispus încetarea procesului penal faţă de Friederik Bortmes, care a decedat între timp. Hotărârea a fost atacată cu apel, iar după mai bine de doi ani, la sfârşitul anului 2011, Curtea de Apel s-a pronunţat, mărind pedepsele inculpaţilor. Cele mai mari pedepse le-au primit Tâmplaru şi Judele, aceştia fiind condamnaţi la 13, respectiv 17 ani de închisoare (Tribunalul Dolj îi condamnase la opt, respectiv 16 ani de închisoare).
Ceilalţi şapte inculpaţi au primit pedepse între cinci şi nouă ani de puşcărie. În plus, inculpaţii au fost obligaţi să achite părţilor civile daune morale şi materiale în valoare de aproximativ 40.000 de lei. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS