21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCe faceţi cu câinii Craiovei?

Ce faceţi cu câinii Craiovei?

Soarta câinilor maidanezi rămâne incertă, atâta timp cât termenii legii cu privire la aceste patrupede nu sunt lămuriţi. În tot acest timp, lupta dintre taberele pro şi contra câinilor fără stăpân se accentuează, iar autorităţile ca terţ arbitru ridică din umeri. Craiovenii care au căzut victime ale colţilor câinilor fără stăpân sunt revoltați. Nu că oamenii le-ar dori răul, dar ar vrea să-i ştie pe aceşti câini mai degrabă într-un adăpost decât printre blocuri, prin parcuri, pe străzi sau lângă ghena de gunoi.
În cartierul Brazda lui Novac, în preajma blocului F 10, în spatele Colegiului Naţional „Ştefan Velovan“, zeci de câini îi terorizează pe locuitori şi trecători. „Aici am numărat şi peste 20 de câini. Nu poţi să mergi fără teamă prin zonă. În familia mea, şi eu, şi fiica, şi soţia – care abia şi-a scos firele de la picior – am fost muşcaţi. Mulţi dintre vecinii mei au păţit la fel. Am încercat cu cei de la Ecarisaj, am încercat cu cei de la ONG-uri. Nimic! Sunt două căţele care au fătat de două ori pe an. Au umplut zona de câini“, a spus cu supărare Mihail Bozdogescu, locatar în blocul F10. Oamenii spun că le este teamă să iasă din bloc și s-au înarmat cu dispozitive cu ultrasunete, care să-i ţină la distanţă pe câini.
Şi pe bună dreptate, pentru că locul este înţesat de câini, cum puţine sunt în oraş.
Localnicii mai spun că au surprins în câteva rânduri persoane care au adus aici cu maşina câini şi le-au dat drumul printre blocuri, în preajma tomberoanelor.

Dispute fără sfârșit

Craiovenii au ajuns să ducă „lupte“ între ei atunci când vine vorba de câinii fără stăpân. Cei care apără patrupedele le dau de furcă mereu celor care nu vor să le aibă prin preajmă, cel puţin în acest mod. Este şi cazul unor locatari din blocul C17 din cartierul Rovine. Supărarea acestora vine de la faptul că unii dintre proprietari permit câinilor fără stăpân să intre în bloc şi să-şi facă un culcuş în casa scării. „Suntem chinuiţi toţi locatarii. Este o familie în bloc care lasă uşa deschisă pentru accesul câinilor. Toţi câinii din zonă se plimbă prin bloc de la parter până la etajul IV, fac mizerie. Până şi femeile de serviciu de la asociaţie au ajuns să refuze să mai facă curat după aceşti câini. Seara sau pe timp de noapte, când vine cineva acasă, încep să latre“, a spus Anghel Brăcăcescu, locatar în blocul C17.
Din păcate, acesta nu este un caz singular, situații asemănătoare întâlnindu-se și în alte cartiere ale Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS