20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎn vacanţă se pregătesc pentru bac

În vacanţă se pregătesc pentru bac

Unii elevi de la Colegiul Naţional „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu au ales să se pregătească suplimentar pentru examenul de bacalaureat, pe care îl vor susţine în vară. Chiar şi în timpul vacanţei de iarnă, elevii au venit la şcoală pentru a se pregăti la matematică, limba română, informatică sau chimie.
„Nu este primul an când facem pregătire în timpul vacanţei, de câţiva ani facem lucrul ăsta. Elevii sunt încântaţi că se pot pregăti suplimentar, nu îi costă nimic. Vin la pregătire elevii de clasa a XII-a, dar şi cei care participă la olimpiade sau la alte concursuri. De asemenea, la aceste ore de pregătire la diverse materii vin şi elevii care nu au rezultate bune la învăţătură, care riscă o corigenţă. Au efect aceste ore de pregătire, s-a văzut şi în vară la examenul de bac, când am fost primii pe judeţ între liceele tehnologice“, a spus profesoara Simona Pătrăşcoiu, directoarea adjunctă a Colegiului Naţional „Gheorghe Magheru“.
Din acest semestru, din dispoziţia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, elevii din anii terminali vor participa la ore de pregătire susţinute în sălile de clasă după terminarea cursurilor. Decizia a fost luată după o analiză a rezultatelor obţinute de elevii gorjeni la examenul de bac din 2011. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS