3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDan Bârcină, cercetat pentru mărturie mincinoasă

Dan Bârcină, cercetat pentru mărturie mincinoasă

Omul de afaceri de etnie romă Dan Goeru Bârcină, patronul Aviaţiei Utilitare Bucureşti, a fost reţinut luni seară de către poliţiştii gorjeni şi eliberat ieri cu interdicţia de a părăsi ţara.
Bârcină, unul dintre cei mai bogaţi romi din Târgu Jiu, care locuieşte în prezent în Bucureşti, este acuzat de mărturie mincinoasă într-un dosar de cămătărie care îi vizează pe interlopul Doru Şerban, zis Habitu, şi pe Dan Floarea, un om de afaceri din Târgu Jiu. Ancheta în dosar vizează infracţiunile de şantaj şi spălare de bani. Dan Floarea este patronul firmei Tech Safety, care a câştigat licitaţia privind realizarea unui campus şcolar la Peştişani. Primăria din comună nu a plătit lucrările, care între timp au fost sistate. Dan Floarea a împrumutat bani de la senatorul PSD Cătălin Voicu, cel care la rândul lui a declarat că i-a împrumutat de la omul de afaceri Costel Căşuneanu. Cătălin Voicu a stat un an în arest preventiv, ca urmare a unor interceptări care arătau că aşa-zisul împrumut era de fapt o preconstituire de probe într-un dosar în care Voicu este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. La rândul său, Habitu ar avea de recuperat sume de bani de la afaceristul Dan Floarea. Habitu a intrat în atenţia opiniei publice în vara anului 2010, când şi-a făcut praf pe autostrada Bucureşti – Piteşti autoturismul Lamborghini în valoare de 340.000 de euro.
La ieşirea din Parchetul Gorj, Dan Bârcină a declarat că anchetatorii au vrut să-l sperie, de aceea l-au arestat: „Am fost reţinut pentru că a fost o sesizare că m-a şantajat cineva, mi-a şantajat copiii să le dea camătă. Nu i-a şantajat nimeni şi plec acasă. Eu nu sunt prăduitor. M-au reţinut ca să declar că au fost copiii şantajaţi, că aşa au fost dumnealor informaţi. Copiii mei nu au fost şantajaţi de nimeni, nu este adevărat. Am fost reţinut 24 de ore să mă sperie un pic, dar eu nu prea mă sperii. Am venit aşa, o noapte, de control“, a spus afaceristul rom Dan Goeru Bârcină, a cărui fiică a fost cununată de senatorul Toni Greblă, şeful Comisiei Juridice. De altfel, una din cele două avocate ale afaceristului rom este Mihaela Greblă, soţia politicianului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS