11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcuzat de poliţişti că este homosexual

Acuzat de poliţişti că este homosexual

Un bărbat de 62 de ani, din comuna Iloviţa, judeţul Mehedinţi, este hotărât să îşi spele onoarea în instanţă, după ce a fost acuzat, într-un act eliberat de organele de poliţie, că întreţine relaţii sexuale cu un bărbat.
Doru Cioabă (foto) a explicat că necazurile sale au început în 2011, după ce a avut o altercaţie cu un consătean. În urma scandalului, bătrânul a spart geamul tractorului partenerului de ceartă, gest pentru care s-a ales cu o coadă de furcă în cap. În urma loviturii, bătrânul a avut nevoie de spitalizare 40 de zile. Poliţia a întocmit două dosare penale: într-unul Doru Cioabă este cercetat pentru distrugere, iar în altul este parte vătămată. Procurorul a solicitat o expertiză psihiatrică în cazul lui, pentru a se stabili dacă a avut discernământ pentru fapta de care e învinuit.
În raportul de expertiză medico-legală psihiatrică datat 25 octombrie 2011, la rubrica „Istoric“, din adresa poliţiei, se poate citi clar: „(…) Lui Cioabă Doru i s-au întocmit dosare penale pentru infracţiuni de lovire şi ameninţare în ultimii şase ani, în urma unor altercaţii verbale şi fizice avute cu Costache Radu, cu care întreţine relaţii homosexuale şi se gospodăresc împreună în locuinţa în care stă şi soţia lui Cioabă Doru“.
Bătrânul a povestit cu lacrimi în ochi că a descoperit jignirea din pură întâmplare, când a citit raportul poliţiei. Persoana despre care se scrie că întreţine relaţii sexuale cu el este un băiat care îi este de ajutor în gospodărie de mai mulţi ani. „Când am citit că poliţia m-a făcut homosexual, să pic jos din picioare! Sunt căsătorit de mai bine de 30 de ani cu soția mea și avem trei copii. Eu n-am relaţie de homosexualitate cu băiatul acesta care ne ajută în gospodărie, ferească Dumnezeu! Ne-a prins în fapt poliţistul ăsta care scrie?! De unde e el sigur că-s homosexual? Şi de-ar fi aşa, dar nu este, poliţia e organul statului, n-are voie să se exprime aşa nici verbal, darămite în scris. Nu-i iert, merg cu ei până la Igaş!“, a spus bătrânul.
Doru Cioabă a făcut o plângere în acest sens, iar conducerea Poliţiei Orşova a întocmit un dosar pentru purtare abuzivă din partea poliţiştilor care au făcut referire la orientările sexuale ale unei persoane. „Ne-am sesizat din oficiu pentru purtare abuzivă, dosarul a fost înregistrat şi va ajunge în cel mai scurt timp la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi“, a declarat comisarul Secţiei Nr. 3 Poliţie Orşova, Marian Cherescu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS