11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie printre şoferii turmentaţi

Razie printre şoferii turmentaţi

Nu mai puţin de 22 de şoferi au rămas fără permisele de conducere şi 15 s-au ales cu dosare penale sâmbătă noapte, în urma unei acţiuni de amploare a poliţiştilor de la Rutieră făcută pe drumurile din judeţul Dolj.
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţa, săptămâna trecută, că acţiunile în trafic ale agenţilor de la Rutieră se vor intensifica până pe 8 ianuarie, toţi şoferii opriţi în trafic urmând să fie testaţi cu aparatul etilotest. Decizia IGPR a venit după ce, numai între 31 decembrie şi 2 ianuarie, la nivel naţional, au fost depistaţi peste 200 de şoferi care s-au urcat băuţi la volan, pe numele a 90 dintre ei fiind întocmite dosare penale.
Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii de la Rutieră au organizat o razie în judeţul Dolj, fiind instituite 48 de filtre pe drumurile naţionale şi europene. Oamenii legii au oprit în trafic 894 de autovehicule şi au legitimat 923 de persoane. În total au fost constatate 15 infracţiuni, fiind întocmite tot atâtea dosare de cercetare penală. În plus, agenţii Serviciului Rutier au dat 218 amenzi în valoare totală de 61.040 de lei şi au reţinut 22 de permise de conducere, dintre care 17 şoferilor care s-au urcat băuţi la volan.  Printre conducătorii auto care au fost depistaţi în trafic conducând sub influenţa băuturilor alcoolice şi pe numele cărora au fost întocmite dosare penale se numără Marian Curucu, de 43 de ani, din comuna Catane, care avea o alcoolemie de 0,92 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, Justinian Boştinaru, de 37 de ani, din Craiova, cu 0,77 mg/l, Alexandru Bălan, de 23 de ani, din Segarcea, cu o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, Nelu Şteolea, de 28 de ani, din Dăbuleni, cu 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul altor trei şoferi – Răzvan Băluţă, de 24 de ani, din comuna Ţuglui, Constantin Gîrbiţă, de 38 de ani, din Filiaşi, şi Marinel Bulin, de 37 de ani, din comuna Desa, aparatele etilotest au indicat alcoolemii de 0,68 mg/l, 0,61 mg/l, respectiv 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un alt şofer, Daniel Cărămidă, de 18 ani, din comuna Ciupercenii Noi, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce, sâmbătă seară, s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident rutier. Acesta, în timp ce conducea un Opel, a lovit o căruţă care circula în aceeaşi direcţie de mers, în urma accidentului fiind răniți căruţaşul şi o femeie din atelaj. În cazul tânărului, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS