16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii au o maşină antişpagă

Poliţiştii au o maşină antişpagă

Serviciul Rutier Dolj are, de săptămâna trecută, o autospecială pe care a fost montat un sistem DMV–750, care permite înregistrarea audio-video atât în maşină, cât şi în afara acesteia.
Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, sistemul este format din două camere, una principală – care înregistrează în afara maşinii, şi o alta care surprinde imagini din interior. Sistemul montat pe Loganul poliţiştilor de la Rutieră are o rază de acţiune de aproximativ 20 de metri pentru înregistrarea audio şi de 300 de metri pentru înregistrarea video în exterior. Cei doi agenţi de poliţie vor purta microfoane wireless, prin care vor fi înregistrate audio discuţiile purtate cu şoferii opriţi în trafic.
Camera principală a sistemului are o funcţie prin care poate începe să filmeze automat odată cu pornirea sistemelor luminoase şi acustice ale maşinii şi rămâne în funcţiune pe timpul constatării abaterii, scrierii amenzii şi înapoierii actelor şoferului.
 Sistemul permite opt ore de înregistrări pe un card, adică cât numărul de ore petrecute de un echipaj de poliţie în trafic. La sfârşitul programului, datele sunt descărcate într-un calculator al Poliţiei Rutiere. Poliţiştii doljeni spun că acest sistem audio-video, care va fi montat în viitor pe toate maşinile din ţară, are mai multe avantaje. Șoferii opriţi în trafic nu vor mai putea susţine că nu l-au înjurat pe agent sau că nu au încercat să-i bage în buzunar o mică „atenţie“, pentru că imaginile şi discuţiile înregistrate vor putea fi folosite ca probe în instanţă. Aceleaşi imagini vor putea fi folosite în instanţă împotriva acelora care contestă amenzile. Pe de altă parte, pot fi probe în cazul în care agentul de la Rutieră are un comportament abuziv ori cere şpagă pentru a fi mai „iertător“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

45 COMENTARII