22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA fost inaugurat PTF Porţile de Fier II

A fost inaugurat PTF Porţile de Fier II

Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) de la Porţile de Fier II – cel de-al doilea punct terestru de trecere a frontierei cu Serbia din judeţul Mehedinţi – a fost deschis, ieri, în prezenţa miniștrilor de interne din România şi Serbia.
Ministrul administraţiei şi internelor din România, Traian Igaş, şi omologul său sârb, Ivica Dacic, au tăiat cele două panglici inaugurale, eveniment care a avut loc în prezenţa a peste 200 de cetăţeni sârbi de origine română.
 PTF Porţile de Fier II a fost deschis după ce autorităţile române au obţinut avizele necesare de la Comisia Europeană. Construită în anii ‘80, Vama Porţile de Fier II a devenit operaţională la mai bine de 20 de ani.
„Este un moment mult aşteptat atât de noi, cât şi de prietenii noştri sârbi, un moment istoric, şi datorită operaţionalizării acestui punct vamal avem deschise noi porţi spre dezvoltare şi spre întărirea relaţiilor cu vecinii de peste Dunăre“, a declarat Ion Mâţu, prefectul județului Mehedinţi.
După tăierea panglicii inaugurale, primul care a primit viza de trecere a fost Traian Igaş. „Este un moment pe care atât partea română, cât şi vecinii noştri din Republica Serbia îl aşteptau de foarte mult timp, iar prin această acţiune am mai făcut un pas în apropierea şi consolidarea relaţiilor dintre România şi Serbia. În buna cooperare pe care am avut-o pe parcursul anilor vom face tot posibilul pentru a sprijini Republica Serbia în acest proces de integrare în Uniunea Europeană“, a precizat ministrul Traian Igaş.
Un sârb care a venit cu prietenii de pe Valea Timocului a spus: „Am 70 de ani şi niciodată nu am fost în România. Am foarte mulţi prieteni aici, dar nu am vorbit decât la telefon. Acum o să merg la ei pentru că s-a deschis vama. E o bucurie foarte mare pentru noi“.
Pentru un control în condiţii bune, a fost încadrat personal specializat, dotat cu tehnică de comunicaţii şi aparatură performantă, conform standardelor europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII