16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopii depistaţi cu peste 3.000 de petarde şi artificii

Copii depistaţi cu peste 3.000 de petarde şi artificii

Peste 3.000 de petarde, artificii şi rachete au fost descoperite ieridimineaţă la doi minori care încercau să le vândă ilegal în piaţa din Drobeta Turnu Severin. Copiii nu acţionau singuri, erau ajutaţi de un unchi care le depozita obiectele pirotehnice într-un autoturism ce era parcat în apropierea pieţei.
„În urma unei acţiuni pentru combaterea comercializării de obiecte pirotehnice, au fost identificaţi doi minori de 14 şi 16 ani, care deţineau şi intenţionau să vândă peste 3.000 de petarde, artificii, obiecte de împodobit bradul, rachete şi alte explozibile folosite în perioada de iarnă. Extinzând cercetările, a mai fost depistat un bărbat, rudă cu cei doi tineri, care îi ajuta pe minori să vândă obiectele pirotehnice. Acesta le transporta şi le depozita într-un autoturism. Întreaga cantitate de obiecte pirotehnice a fost confiscată şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului obiectelor explozibile“, a declarat Dumitru Capezan, comisar-şef în cadrul Serviciului Arme şi Muniţii al IPJ Mehedinţi.
Poliţiştii avertizează cetăţenii că nu au voie să folosească nici un fel de obiecte pirotehnice nici măcar în preajma Sărbătorilor. Doar persoanele autorizate au voie să le folosească, însă doar pe cele din categoria 1, care nu pun viaţa în pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU